به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، مطالعات محققان دانشگاه آدلاید در استرالیا نشان می دهد غذاهای پرچرب ریتم ساعت درونی بدن را تغییر می دهد و از این طریق سبب خواب آلودگی در طول روز می شود. خواب آلودگی و مصرف غذای چرب رابطه دو طرفه دارند؛ به این معنی كه مصرف غذاهای چرب سبب اختلال خواب و خواب آلودگی در طول روز می شود و خواب آلودگی تمایل به مصرف غذاهای چرب و پركربوهیدرات را افزایش می دهد.
یكی از مهمترین دلایل اختلال خواب، آپنه انسدادی خواب است. آپنه انسدادی خواب، به توقف موقت تنفس در خواب گفته می شود كه معمولا با اختلال تنفس و ضربان نامنظم قلب همراه است. این اختلال تنفسی ناشی از انسداد مجرای تنفسی دهان بوسیله زبان است و معمولا چند ثانیه به طول می انجامد. این اختلال پس از 50 سالگی بیشتر دیده می شود و زمانی خطرناك است كه بیش از 10 ثانیه طول بكشد.
مطالعات نشان می دهد احتمال بروز آپنه خواب در افرادی كه رژیم غذایی پرچرب دارند، سه برابر بیشتر از افرادی است كه از چربی های غیر اشباع مانند روغن ماهی استفاده می كنند.
معمولا افرادی كه رژیم غذایی پرچرب دارند، در تمام طول روز احساس خواب آلودگی می كنند.
میزان هوشیاری و تمركز این افراد بسیار كم است و انرژی لازم برای انجام امور روزانه را ندارند.
محققان مصرف غذاهای چرب مانند پیتزا را به ویژه در وعده شام بسیار مضر می دانند. رژیم غذایی پرچرب علاوه بر افزایش اختلال خواب، با افزایش احتمال بروز بیماری های قلبی، سكته، چاقی و دیابت ارتباط مستقیم دارد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nutrients منتشر شده است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/