چهارمین دوره نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی در حالی آخرین روز خود را پشت سر می گذارد که با شعار تولید محصولات ساخت ایران برپا شده اما مشاهدات عینی ومیدانی ما پرده از این واقعیت بر می دارد که در این نمایشگاه ردپای محصولات غیر ایرانی و بومی به خوبی مشاهده می شود.

خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوانبرای بازدید از نمایشگاه وقتی وارد سالن اصلی می شوید اولین چشم اندازی که رخ نمایی می کند بنر بزرگ نمایشگاه است که با تیتری درشت نوشته "ساخت ایران"، که این یعنی در این نمایشگاه محصولاتی ارائه شده که توان ایرانی را به رخ می کشد.

صاحبان شرکت های دانش بنیان در نمایشگاه هم خود مدعی اند محصولاتشان در مدار تولید از صفر تا صد حول توان و فکر ایرانی می چرخد و محصولات کاملا بومی است.

اینجا قانون کپی رایت یعنی کشک!  
با طراحان و مهندسان محصولات این نمایشگاه که صحبت کردیم مدعی هستند محصولاتشان را به شکل مهندسی معکوس ساخته اند اما مهندسی معکوس در اینجا مفهومش کمی برای ما گنگ است. 

مهندسی معکوس به علمی گفته می‌شود که از پاسخ به سوال می‌رسند و در واقع فرایند کشف اصول تکنولوژیکی یک دستگاه، شیء یا یک سیستم می‌باشد که از طریق تجزیه و تحلیل ساختار و عملکرد آن حاصل می‌شود.

در اکثر مواقع موضوع مورد بررسی یک دستگاه مکانیکی، الکتریکی، برنامه نرم‌افزاری یا یک ماده بیولوژیکی یا شیمیایی می‌باشد که بدون داشتن دانش قبلی و تنها با جداسازی اجزا و تجزیه و تحلیل شیوه عملکرد آن، سعی در ایجاد یک نمونه جدید از آن می‌گردد.

مهندسی معکوس به طور عمده در موارد تجاری و نظامی به کار می‌رود و هدف آن استنباط پارامترهای طراحی یک محصول موجود بدون داشتن دانش کافی در زمینه تولید آن محصول و فقط با پیمودن فرایند معکوس و به کارگیری تکنیک‌های مشابه می‌باشد. 

اما در نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی معنای مهندسی معکوس با وارد کردن قطعات از کشورهای پیشرفته همچون آلمان و کره جنوبی و ژاپن و سوار آن بر روی محصولاتشان اشتباه گرفته شده و البته محصولاتی هم بودند که با انجام کپی برداری و دست کاری های جزیی به اسم محصول کاملا ایرانی راهی نمایشگاه شدند.در حالی که قانون کپی رایت در دنیا به عنوان قانونی شفاف پذیرفته و اجرا می شود.

پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری هدف از این نمایشگاه را طراحی محصولات دانش بنیان می داند و معتقد است تمرکز فعالان در این حوزه بیشتر بر روی طراحی محصولات است تا ساخت قطعه ، که امر بیشتر برایشان به صرفه است . 

شاید برای هر بازدید کننده ای مثل ما وقتی پای صحبت های صاحبان این غرفه بشینید در لحظه خروج از نمایشگاه یاد این ضرب المثل بیافتید که "دیگران کاشتند ما خوردیم ما بکاریم دیگران بخورند". 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار