شبکه ای از دانشمندان و محققان برتر جهان با هدف علم و دانش بدون مرز توسط یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شد.

استقبال برندگان جایزه نوبل از شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمیدکتر نیما رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، موسس و رئیس شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی (USERN) در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان درباره این شبکه اظهار کرد: این شبکه با هدف دانش بدون مرز و انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی بین المللی و بین العلومی در ابتدای سال 2016 میلادی رونمایی شد که برندگان جایزه نوبل، آبل و دانشمندان یک درصد برتر به عنوان مشاور و سیاستگذار در آن حضور دارند. 

وی با بیان اینکه مهمترین هدف از ایجاد این شبکه علمی ارتباط بین دانشمندان برجسته با محققان جوان در عرصه بین المللی است، تصریح کرد: یوسرن از 5 شاخه علمی شامل ریاضیات، فیزیک و شیمی، بیولوژی، پزشکی و علوم روانشناختی تشکیل شده که 22 رشته زیر مجموعه آنها قرار می گیرد.

رضایی با بیان اینکه علوم پزشکی در حدود 40 درصد این شرکت کنندگان را تشکیل می دهد، گفت:  این رقم به دلیل سهم بالای دانشمندان یک درصد و مقالات ارائه شده این رشته است.

موسس و رئیس یوسرن درباره شکل گیری این شبکه بیان کرد: دانشمندان 5 قاره جهان جزء مشاوران علمی این شبکه هستند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 59 نفر از برندگان جایزه نوبل از این شبکه استقبال کردند، اظهار کرد: 4 نفر از آنها دعوت یوسرن را پذیرفتند و به عنوان مشاور علمی در آن فعالیت می کنند و لیست ESI که برگرفته از ISI است، هر دو ماه یکبار به روز می شود و افراد حاضر در این لیست در کنار برندگان نوبل و آبل به مشاوره های علمی می پردازند.

رضایی با اعلام اینکه به جز ایران اساتیدی از کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه، تونس در این جمع حضور دارند، گفت: اگر بتوانیم همانند دانشمندانی چون جابربن حیان، ابن سینا و زکریای رازی در قرون گذشته رابطه مناسبی بین علوم مختلف برقرار کنیم، مرزهای جغرافیایی و علوم مختلف را از بین می بریم و به تعاملات بیشتر دانشمندان علوم گوناگون کمک می کنیم. 

وی در زمینه حضور ایرانی ها در این شبکه اظهار کرد: ایرانی یا غیر ایرانی بودن افراد اهمیتی ندارد و اعتقاد دانشمندان یک درصد برتر به انجام تحقیقات بین المللی و بین علومی از شروط اصلی حضور در این شبکه است با توجه به اینکه شکل گیری یوسرن از دانشگاه علوم پزشکی تهران و کشور ایران آغاز شده، تعداد زیادی از اعضا از ایران و این دانشگاه هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تعداد افراد غیر ایرانی و شاخه های غیر پزشکی در این شبکه چشمگیر است، عنوان کرد: از بین 32 نفر شرکت کننده در نخستین جلسه 22 نفر از رشته های غیرپزشکی و 10 محقق از رشته های پزشکی بودند و دفترهای یوسرن تاکنون در شهرهای مختلف ایران و کشورهای آلمان، فرانسه و تاجیکستان افتتاح شده است. 

وی با بیان اینکه براساس قانون یوسرن، افراد عضو و رئیس شبکه جهانی آموزش و پژوهش های علمی هر سه سال یکبار تغییر می کنند، تصریح کرد: با گذشت تنها 3 ماه و نیم از تاسیس یوسرن، این شبکه 1300 عضو فعال دارد که آینده خوبی را برای آن می توان متصور شد و اگر محققان علوم مختلف بخواهند می توانند یوسرن را به عنوان خانه دومی برای انجام فعالیت های علمی خود تبدیل کنند.

رضایی با اعلام اینکه سومین جلسه دوره ای این شبکه با حضور مهمانان خارج از کشور و دانشمندان یک درصد برتر ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: در کنگره یوسرن که در تاریخ 10 تا 12 نوامبر برگزار می شود مباحث مختلفی با استفاده از دانشمندان علوم گوناگون مطرح می شود و افراد در شاخه های مختلف علمی راجع به آن صحبت می کنند که با این شبکه بسیاری از مشکلات دنیای امروز را می توان حل کرد. 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار