نویسنده گزارش در ابتدا با اشاره به تیرگی روابط آمریکا و عربستان در ماه های اخیر نوشت: "مشکل رژیم آل سعود با "باراک اوباما" – رئیس جمهور آمریکا-- همراهی و هم پیمانی غیر علنی وی با تهران است. اوباما از زمانی که سکان ریاست جمهوری را در آمریکا به دست گرفت در صدد کاهش نفوذ عربستان در خاورمیانه بود. توافق هسته ای با ایران پیامد همین سیاست رئیس جمهور آمریکا بود.”
در ادامه این مطلب ادعا شده است: "این سیاست اوباما به نابه سامانی ها در خاورمیانه دامن زد و عربستان، مصر و حتی اردن را بر آن داشت برای دستیابی به سلاح های هسته ای تلاش کنند."
بر همین اساس، عربستان سعودی مجبور شد یک جنگ اقتصادی را بر ضد تهران راه اندازی کند. نفت تنها حربه آل سعود بود. عربستان با کاهش ندادن تولید نفت از سال 2014 و حتی افزایش آن در برخی مواقع موجب سقوط بهای طلای سیاه شد. با لغو تحریم های غرب بر ضد ایران، این کشور به تولید کننده عمده نفت تبدیل شد. در این حین عربستان امیدوار بود در گرداب کاهش مداوم بهای نفت غرق نشود.
مؤسسه هادسون در ادامه نوشت: "طرح عربستان نه تنها بازار نفت و گاز را در این کشور ویران کرد بلکه بازار های جهانی را نیز دستخوش دگرگونی کرد. شرکت های بزرگ و کوچک نفتی در آمریکا تولید خود را متوقف کردند و بسیاری از آنها با ورشکستگی مواجه شدند. در همین حین تمام اقتصادهای بین المللی که نفت گرداننده آنها بود دچار بحران شدند. عربستان و کویت و کشورهای همسایه نیز از این بحران بی نصیب نماندند."
آخرین امیدهای باقی مانده نیز در نشست دوحه با شکست مواجه شد. "محمد بن سلمان" --جانشین ولیعهد عربستان-- اعلام کرد چنانچه ایران تولید نفت را کاهش ندهد دستیابی به توافق غیر ممکن است. بسیاری از کشورهای عضو اوپک نیز برای نجات کشورشان از بحران های اقتصادی ناچار از "صندوق بین المللی پول" در خواست کمک های مالی کردند.
این گزارش می افزاید: "محمد بن سلمان، 30 ساله، یکی دیگر از مشکلات اوباما در عربستان است. او کسی است که خط مشی عربستان و پادشاهی این کشور را تعیین می کند. بحران فعلی نفت پیامدهای سیاست های بن سلمان است. او طراح تجاوز عربستان به یمن بود. هر دو طرح وی از همان ابتدا با ناامیدی و شکست مواجه شد. این درحالی است که گسترش نفوذ شیعه در یمن عربستان را بیش از پیش نگران کرده است. این دو سیاست بن سلمان به شدت کوته بینانه و سطحی نگر هستند. آنها آینده پادشاهی را در عربستان در هاله ای از ابهام قرار دادهاند. این یعنی امیدها برای رسیدن به صلح در خاورمیانه نقش برآب شده اند."
تحلیلگر مؤسسه هادسون در پایان نوشت: "مشکل اوباما در عربستان سعودی خودِ اوباما است. وی از سویی عربستان، مصر و رژیم صهیونیستی را مسلح میکند و از سوی دیگر از رقیب سرسخت آنها یعنی ایران و جنبش "اخوان المسلمین" حمایت می کند. سیاست اوباما ممکن است به سقوط آل سعود بیانجامد. اوباما مهندس واقعی یک خاورمیانه جدید، ولی ویران است."
انتهای پیام/