به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اخیرا ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه موفق به پاکسازی شهر راهبردی "قریتین" در استان "حمص" شده است.
"قریتین" یکی از شهرهای سوریه و از توابع استان "حمص" بوده که از سال تابستان سال 2015 میلادی در تصرف تروریست های داعش بوده و اخیرا در سال 2016 میلادی از دست تروریست ها خارج شده است.
ساز و کار پاکسازی "قریتین" اینگونه بود که ابتدا اطراف این شهر پاکسازی شد و ارتفاعات راهبردی مشرف به شهر تحت کنترل ارتش درآمد و بعد از آن حمله به شهر انجام شد. یکی از ابعاد مهم شهر "القریتین" در "ریف حمص"، موقعیت مهم مواصلاتی این شهر در مرکز سوریه است.
پیروزی "قریتین" نشان داد که ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه اراده جدی در شکست حصر "دیرالزور" دارند و در این مسیر به دنبال آزاد سازی مناطق نزدیک به این شهر هستند تا پیشروی ها آسان تر شود.
اما در پاکسازی این شهر مهم و راهبردی سلاح های مهمی ایفای نقش کردند که "راکت انداز "توس" و موشک برد کوتاه "برکان" از جمله آن بود که باعث شد موفقیت های نیروهای سطحی افزایش یابد. ***راکت انداز "توس"
"توس Tos-1 " یک راکت انداز ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق است که سبقه استفاده از آن به جنگ افغانستان بازمیگردد . این راکت انداز دارای لانچر 24 تایی بوده که تا 6 کیلومتر برد موثر تقریبی داشته و وزن هر راکتی که حمل میکند تا 217 کیلوگرم است و میتواند مواضع دشمنان از جمله پستهای فرماندهی را مورد اصابت قرار داده و منهدم کند. ایده ساخت یک آتش افکن سنگین کوتاه برد ، مجهز به لانچر پرتاب راکت که قابلیت شلیک مهمات با سر جنگی آتشزا و ترموباریک را داشته باشد به اواخر دهه 70 میلادی بازمیگردد . این سیستم رزمی مرکب است از خودرویی زرهی ، راکت انداز و حمل کننده و بارگذار مهمات که در اوایل دهه 80 در صنایع Kbtm در "اومسک" با نام "Tos-1 " گسترش یافت . توسعه "توس – 1 " برای مدتهای مدید به صورت محرمانه باقی مانده بود.
سایت میلیتاری تودی (Military -Today) درباره خصوصیات این راکت انداز مینویسد: این راکت انداز با وزن بیش از 44 تن، طول بیش از 7 متر و برد 6 کیلومتر ویژگیهای خاصی دارد و در این سیستم همانند مدل اصلی ، دو انتخاب برای کلاهک موشک وجود دارد . برای حمایت این سیستم راکت انداز، خودروی جدیدی موسوم به " TZM-T" توسعه یافته که وظیفهی حمل و بارگذاری کردن راکتها روی سیستم راکت انداز را دارد . این خودرو 2 محفظهی حمل راکت که هر کدام دارای ظرفیت 12 راکت هستند را با خود حمل میکند و یک جرثقیل در وسط دو محفظه ، کار جابجایی راکتها را انجام میدهد . خودروی " TZM-T " همچنین دارای 400 لیتر سوخت اضافی برای راکت انداز است .
وظیفه پیش بینی شده برای "توس-1" درگیری با نفرات ، تجهیزات و ساختمانها ، از جمله استحکامات ، زاغههای مهمات و سنگرهای دشمن است. این خودروی رزمی تحت فرمان واحدهای پیاده یا تانک عمل میکند. این موشک اندازهای ساخت روسیه، توانایی نظامی نیروهای ارتش سوریه را در جنگ با تندروهای سازمان القاعده و داعش و تروریستهای سازمان یافته تقویت خواهد کرد.
**راکت "برکان"
راکت "برکان" با سر جنگی ۲۰۰ کیلوگرمی دارای برد محدود ۳ تا ۷ کیلومتری است. این راکتهای "زمین به زمین" با قدرت انفجار بالا برای منهدم سازی سنگرهای مستحکم مناسب است.
حزبالله لبنان اخیرا راکت "برکان" را در منطقه اللبوه در استان بقاع مستقر کرد. توپخانه حزبالله با برخوردار بودن از راکتهای زمین به زمین برکان (آتشفشان)، مامورت پشتیبانی از گروههای پیشرو و خط شکن محور مقاومت را نیز بر عهده دارد.در حقیقت این موشک بشکه ای از مواد انفجاری است که با هزینه پائین می تواند هر هدفی را منهدم کند و این موضوع در استان "حمص" به وضوح نشان داده شده و اخیرا فیلمی از غرش موشک "برکان" در این استان منتشر شده است .
البته رژیم صهیونیستی علاوه براینکه یک ترس ذاتی از موشک های "حزب الله" دارد اخیرا از وجود موشک "برکان" در یگان های "حزب الله" شدیدا ابراز نگرانی و ناخشنودی کرده است.
در این میان برخی منابع اسرائیلی از تهدیدهای جدید و نفوذ به داخل فلسطین اشغالی و تلاش برای اشغال شهرک های اسرائیلی خبر داده که با استفاده از موشک هایی جدیدی صورت می گیرد که حزب الله اخیرا در جریان مبارزات خود در سوریه به دست آورده است.
این موشک ها از نوع برکان است که از قابلیت زیادی برای ویرانگری اهداف مورد اصابت خود برخوردار است و گفته می شود که بُرد آن کم بوده و دارای کلاهک های منفجره که وزن آن بالغ بر چند صد کیلوگرم مواد منفجره است به این معنی که اگر یکی از این موشک ها به یک پایگاه نظامی یا شهرک اسرائیلی اصابت کند خسارت های زیادی به بار خواهد آورد.
در مجموع حضور موشک های برکان در عملیات های پاکسازی مناطق مختلف استان "حمص" یک پیروزی درخشان را در مرکز و غرب سوریه رقم زده که پاکسازی شهر راهبردی "قریتین" نمونه ای از آن است.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/