بسیار از والدین دوست دارند که فرزندشان موفقیت‌های زیادی را کسب کنند غافل از اینکه این موفقیت در گروی نوع رفتار والدین است.

فاطمه منفرد پویا روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: در هر فرهنگی موفقیت، سخت کوشی و تلاش معنای متفاوتی دارد حتی تا جایی این تفاوت‌‌ها پیش رفته است که در غرب موفقیت را در فردیت و در شرق موفقیت را در جمعی بودن می‌دانند در صورتی که اولین قدم موفقیت در نوع تربیت و رفتار والدین می‌باشد.
 
وی با اشاره به اینکه موفقیت فرزندان به نوع تربیت خانواده بستگی دارد؛ ادامه داد: مراحل رشد فرزندان از نظر هیجانات و عواطف در سنین متفاوت کاملا مشخص شده می‌باشد بنابراین برای داشتن یک فرزند موفق مراحل رشد و تربیت از زمان جنینی تا بزرگسالی بسیار حائز اهمیت است.

منفرد پویا اظهار کرد: سنین فرزندان از صفر تا 2 ، 2 تا 4 ،4 تا 6 ، 6 تا 10 و 12 تا 18سالگی می باشد که هر کدام از سنین  دارای تربیتی متفاوت هستند پس زمانی که والدین طبق مراحل رشد یعنی مراحل رشد  فیزیکی و عاطفی فرزندشان را پیش می‌برند  فرزندشان فردی موفق در جامعه می‌شود البته ناگفته هم نماند نوع  ژنتیک هم 40 تا 50 درصد در موفقیت سهیم است.

وی افزود: در محیط رحم یک سد جفتی وجود دارد که  جلوی بسیاری از بیماری‌ها را می‌گیرد اما متاسفانه استرس و اضطراب از این سد عبور می‌کنند در واقع هورمون‌های اپی نفرین و کورتیزول از جفت عبور می‌کند به این دلیل هنگامی که  سطح استرس مادر کنترل نمی‌شود جنین با خلق و خوی استرسی به دنیا می‌آید. 

منفرد پویا تصریح کرد: کودک نیاز به نوازش و محبت مادر دارد بنابراین بهتر است مادران 6 تا 18 ماه اول کودک خود را مراقبت کنند حتی در صورتی که مادر بنا به مشکلات متعددی قادر به مراقبت فرزند خود در این مدت هم نباشد باید وقتی را برای کودک خود اختصاص دهد.

وی در خصوص کودکانی که والدین‌شان به آنها بی توجهی می‌‌کنند، بیان کرد: این افراد در بزرگسالی احساس تنهایی می‌کنند حتی در دوران کودکی خود چون احساس استرس جدایی از والدین خود را دارند و همیشه به والدین خود وابسته هستند.

منفرد پویا در خصوص یک برنامه منظم روزانه اظهار کرد: هر یک از والدین باید برای فرزند خود یک برنامه‌ی کاری معین تعیین کنند، در واقع با این کار کودک متوجه می‌شود کاری را که شروع کرده است باید به اتمام برساند البته  نباید این برنامه به اجبار باشد بلکه تنها والدین باید به فرزندانشان آموزش دهند که این برنامه‌ی تعیین شده را به پایان برساند.

وی در خصوص انسان‌های موفق خاطرنشان کرد: این افراد باید در کنار تمام مشکلات و کمبود‌هایی که برایشان پیش می آید در برنامه ریزی روزانه‌ی خود زمانی هم برای تفریح قرار دهند البته ناگفته هم نماند که تفریح از نظر هر فردی متفاوت است.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.