به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ این بنا در شهرستان ازنا و در دهستان چاپلق واقع شده است ، کتیبه کندهکاری شده بر روی در ورودی بقعه و بر حاشیه ضریح (صندوق قبر) سالهای 738 و 808 و 850 ه.ق. را نشان میدهد.
قدیمیترین قسمت بنا را دروازه ورودی و گنبدخانه آن تشکیل میدهد که دارای مشخصههای زمان ایلخانی و بر روی آن آیاتی از قرآن کندهکاری شده است.
بنای اولیه این معماری مربوط به سده هشتم هجری قمری معاصر با دوره تیموریان است، این بنا به عنوان یک نماد از شهرستان ازنا عنوان شده و در اکثر تبلیغات و خبرهای مربوط به شهرستان ازنا این نماد به عنوان لوگو یا برند شهرستان ازنا معروف است.
دیوارهای بلند، ضخیم و آجری با شبستانهای مرتفع و مقرنس کاری است که سطح حیاط آن با آجرهای مربع 20*20 فرش شده است.
کتیبههای روی در ورودی مقبره و حاشیههای ضریح سالهای 738 و 808 و850 را نشان میدهد، از نظر هنری و تاریخی دربهای ورودی و 2 صندوق چوبی آن مرقد بسیار گرانبهاست که متأسفانه تاکنون بارها به سرقت رفتهاند.
بر روی این صندوق آیاتی از قرآنکریم با خطوط رقاع و ثلث نگاشته شده است و از متن روی آن برمیآید که این مزارها برای امامزادگان قاسم و زید در محرم سال 738 مرمت و بازسازی شده است.
این دو امامزاده از نسل پنجم خود با امام حسن مجتبی(ع) منسوب میشوند، این بنا در سال 1357 از سوی سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
انتهای پیام/ت