با شناسایی خصوصیات فردی و کسب اطلاعات مناسب درباره تقویم طبی و نجومی طب سنتی می‌توان سلامت خود را در فصل بهار تضمین کرد.

سیدمهدی میرغضنفری متخصص فیزیولوژی و طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تدابیر خاص هر فصل در طب سنتی و تفاوت تقویم نجومی با تقویم طب، اظهار کرد: در طب سنتی ممکن است تقویم نجومی با تقویم طب متفاوت باشد زیرا همیشه شرایط آب و هوا و اقلیمی و خصوصیات جغرافیایی با فصل‌ها سازگار نیست ، به طوری که در شهرهای غربی ایران ممکن است گاهی مواقع تا اواخر فروردین یا اواسط اردیبهشت هوا زمستانی یا در شهرهای جنوبی از اواخر بهمن ماه این شهرها دارای هوای بهاری باشند.
 وی افزود: تبع و مزاج فصل بهار گرم و تر است و با توجه به مزاج افراد و شرایط اقلیمی، رژیم غذایی و رعایت نکات بهداشتی و ایمنی و سلامت بدن تنظیم می‌شود.
 
میر غضنفری تصریح کرد: در فصل بهار و شرایط آب و هوایی مانند فصل بهار، افرادی که دارای مزاج گرم و تر هستند، بهتر است گرمی‌ها را کمتر مصرف کنند و از مصرف گوشت قرمز، فلفل، ادویه‌ها، مغز دانه‌ها، آجیل، شیرینی‌ها پرهیز کنند، توصیه می‌شود این افراد ؛ از غذاهایی که متمایل به خنکی و‌ آبکی مانند آش و سوپ‌های ملایم، غذاهایی با طبخ سبزی‌ها مانند سبزی پلو و به طور کلی از میوه‌ها، سبزی‌ها و خوراکی‌های ملایم مانند آلو بخارا استفاده کنند. به همین دلیل در گذشته و سنت و آئین ما در فصل بهار بیشتر از غذاهای ملایم مانند سبزی‌پلو و امثال آن استفاده می‌شد.
 
وی تاکید کرد: در فصل بهار به دلیل تبع و مزاج تر و گرمی که دارد؛ خون یا دم که گرم و تر است، در بدن غلبه می‌کند و فرد دچار علائمی مانند سنگینی، خواب آلودگی، بروز جوش، خارش در بدن، سرخی چشم، آلرژی، آبریزش چشم و بینی، عطسه، حرارت و رطوبت بدن می‌شود. بنابراین با شناسایی این علائم باید تدابیر خاص این فصل نیز رعایت شود.
 میر غضنفری در بخش پایانی گفت: توصیه می‌شود در فصل بهار به اقداماتی مانند خون گیری، حجامت، ورزش ، تنظیم رژیم غذایی مناسب با فصل بهار، پرهیز از مصرف چند مواد غذایی گرم به طور همزمان مصرف معایعات و خنکی‌ها و ... بیشتر توجه شود.
انتهای پیام/
برچسب ها: طب سنتی ، آلرژی ، فصل بهار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار