بخش قمصر در کاشان نگینی زیبا از گل سرخ بر دامان کوه‌های بخش مرکزی ایران را به نمایش گذاشته است .

بخش قمصر کمربندی سبز با نگین‌هایی یاقوتی معطر به گل‌های سرخ محمدی تنیده بر دامان کوه‌های بخش مرکزی ایران از توابع شهرستان تاریخی و گردشگری کاشان و در محدوده جغرافیایی استان اصفهان، شهر گنبدهای فیروزه ای، پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی واقع شده‌است.
بخشدار قمصر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت:بخش قمصر شامل سه شهر باغ شهر زیبا و تاریخی قمصر از دیار کهن، جوشقان قالی و شهر کامو و چوگان،روستاهای قهرود، مسلم آباد، حسين آباد، قزاآن، جوینان،مزارع تابعه شامل الزگ و كلوخ با زمینه‌های گردشگری لذت‌پذیر، زیبا و دیدنی است که سیل گردشگران داخلی و خارجی را به ویژه در ایام بهار و فصل گلابگیری روانه آن می‌کند.
علیرضا شجاعی، گفت:طبیعت کوهستانی زیبا و چشم نواز، خانه‌های پلکانی در رو ستاهای بخش، هوای مطبوع و آرامش‌بخش آن در بهار و تابستان همه و همه از ویژگی‌های قابل‌توجه و گردشگری این بخش است.  
وی افزود:وجود ارتفاعات گرگش یعنی کنار دشت جوره چکادی (قله) به ارتفاع 3588 متر از جمله کوهستانهای جنوب قمصر با حداقل 10 کیلومتر فاصله از شهر در فراسوی روستای قزاآن به عنوان مرتفع ترین نقطه ارتفاعی منطقه کاشان تکیه گاهی مناسب برای تماشای باغ شهری قمصر ایجاد کرده است که به علت شیب زیاد زمین و تنوع بافت شهری در درون شهر نیز محیطی بدیع از منظر شهرسازی ایجاد کرده‌است.
به‌گفته‌وی،کوههای شمال قمصر در ابتدای دره عمیق فرفهان، وجود چشمه آب گرم معدنی صالح و جریان دائمی حاصل از خنکای آب چشمه‌ها و قنات‌هادر زیر سایه درختان شهر از دیگر عوامل کانون جذب توریست و ایجاد فضای فرح بخش قمصر است .
بخشدار قمصر تاکیدکرد: فصل بهار با رویش طبیعت و شکفتن گل‌های محمدی گلستان‌های پرگل و معطر آن فضایی رویایی، چشم اندازی زیبا و رایحه ای روح افزا از رنگ و عطر این گل‌ها را برای هر بیننده‌ای فراهم می‌کند.
شجاعی با اشاره به وجود چنار تنومند مسجد جامع قمصر با محیط 15 متری آن و قدمتی بیش از یکهزار سال در محله بالای این شهر تصریح کرد: محراب مسجد امام حسن (ع) با گچ بری بسیار زیبا و بدیع دارای دو کتیبه قرآنی به خط کوفی و به صورت برجسته و زیبا مربوط به دوره ایلخانی در محله میان ده قدیمی ترین اثر تاریخی موجود در شهر قمصر است.
وی،با تاکید بر وجود مساجد، زیارتگاه‌ها و بقاع متبرکه امامزادگان شامل بقعه و بارگاه امام زاده پیرداوود و امام‌زاده پیرسلیمان مربوط به سده دوم بعد از اسلام در محلات بالا و پایین قمصر به عنوان جذابیت‌های گردشگری مذهبی در این شهر گفت: کاروانسرای گبرآباد با سبك معماري متعلق به دوره صفويه در كيلومتر 21 جاده كاشان- قمصر از نوع چهار ايواني با چهار برج مدور در چهار گوشه آن ثبت شده در فهرست آثار ملی به  شماره 1095 در 15 شهریورماه سال 1354 از دیگر آثار تاریخی شهر قمصر است.
به‌گفته‌وی،شهر جوشقان قالی نیز یکی از شهر های تاریخی در فاصله 80 کیلومتری جنوب غربی کاشان با هوایی مطبوع و اختلاف 10 درجه سانتیگراد از کاشان و هفت درجه از اصفهان با مناظر و چشم‌اندازهای فوق‌العاده زیبا به صورت عملی از کوهستان تا دشت گسترش یافته‌است.
بخشدار قمصر تصریح کرد: جوشقان قالی در روزگار صفوی مرکز کارگاه‌های سلطنتی بافت بوده‌ و روکش سفید سنگ‌های بنای میدان آزادی تهران همه از کوهی در جوشقان کنده شده‌ است.
شجاعی اظهارداشت:"برج حسن تعریفی" واقع بر روی صخره‌ای مرتفع مربوط به دوره قاجاری به شماره ثبتی 26602 در اول اردیبهشت سال 88،"بقعه میر علاءالدین" مدفن یکی از سادات جلیل القدر و عرفای دوره صفویه با صندوق چوبی روی قبر از تاریخ  935 هجری قمری ثبت‌شده به شماره 2704 در تاریخ 22 خردادماه سال 79 و بقعه" امامزاده قاسم" از جمله آثار تاریخی شهر جوشقان قالی است.
وی خانه تاریخی همایونی، باربند همایونی و سد تاریخی جوشقان قالی را از جمله آثار تاریخی مرمت‌نشده شهر جوشقان قالی دانست و گفت:منطقه گردشگری کیاب با سکوهای نشیمن و ارائه امکانات خدماتی و رفاهی نیز از معدود جنگل‌های طبیعی منطقه مرکزی ایران آماده پذیرایی از گردشگران نوروزی است.
به‌گفته‌وی،«قاسم» و «محمد» قلعه دز، قلعه میرزا حسن خان، فرش دستباف جوشقان، کشت گل محمدی، درختان گردوی ۲۰۰ساله‌ای، تنوع صنایع دستی و وجود تپه‌ها برای طبیعت گردی از دیگر جاذبه‌های گردشگری شهر جوشقان قالی است.
بخشدار قمصر با اشاره به اینکه شهر کامو و چوگان دارای ارتفاع 2500 متر از سطح دریا در فاصله ۷۰ كيلومتري شهرستان كاشان قرار دارد که بيش از ۹۰ درصد ساكنان آن در كار گلاب و گل فعاليت دارند گفت: این شهر از مناطق سردسير و  آخرين نقطه گل‌خیز گل محمدي در منطقه کاشان است.
شجاعی با اشاره به اینکه خانه و برج میرزا خان به شماره ثبتی 6535 در تاریخ هفتم مهرماه  سال 88 به عنوان تنها برج مسکونی کشور یکی از آثار تاریخی این شهر است افزود: این بنا از دو قسمت خانه و برج با ارتفاع  14 متر تشکیل شده که قسمت اصلی و مهمتر آن برج و  تزئیناتی مربوط به دوره صفویه و قاجاریه است.
وی با تاکید بر اینکه شهر کامو و چوگان، کریدور گردشگری قمصر، برزک، نیاسر، میمه و ابیانه است گفت: برج شیخی، سراه عبدالله کامو و حمام محله بالا از دیگر آثار تاریخی این شهر است.
به‌گفته‌وی، شهر کامو و چوگان آشیانه بزرگترین رصدخانه ملی ایران و خاورمیانه، دارای بیشترین پوشش گیاهی کوهستانی و بیابانی و ماندگارترین گل از نظر کیفیت گلاب به دلیل سردسیرتر بودن منطقه است.
مسجد جامع روستای جوینان به شماره ثبتی 11573 در تاریخ 24 اسفندماه سال 83، مسجد کله و مسجد علی با 800 سال قدمت و سد تاریخی در قهرود (سد شیخ بهایی) ساخته و طراحی شده منسوب به شیخ بهاء الدین محمد عاملی دانشمند معروف اسلامی معاصر شاه عباس اول صفوی از دیگر آثار تاریخی بخش قمصر است.



انتهای پیام/م
برچسب ها: در نوروز ، کجا ، سفر کنیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.