وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گرایش به مد نباید موجب اسراف شود و نباید عرف را زیر پا بگذارند و یا سبب فخر فروشی گردد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  آیین اختتامیه جشنواره بین المللی مد و لباس فجر با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون فرهنگی هنری وزارت ارشاد، حمید قبادی مدیر کار گروه مد کشور، ابوالقاسم شیرازی و چند تن دیگر از مسئولان فرهنگی و هنری در تالار وحدت برگزار شد.

جنتی در این برنامه ضمن تبریک عید عنوان کرد: گستره مد و پوشاک معیارها و ویژگی‌های هر جامعه‌ای را به همراه زندگی مردم در بر می‌گیرد. مد باید همپای زیبایی شناسی باشد و همچنین این عنصر مهم همچون زیبایی شناسی که در خیلی از رفتارها و حوزه‌ها مثل احوال‌پرسی، ‌ادبیات سیاسی و ... وجود دارد.

وی افزود: پوشاک، سبک و شیوه آرایش شاخص‌ترین شیوه نمایش مد است. در نگاه کلی و جامع‌نگر گرایش مد ناشی از عوامل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و روان‌شناسی است. همچنین هیچ فرهنگی یافت نمی‌شود که واژه مد را نشناسد ولی ظهور مد در فرهنگ‌های مختلف متفاوت است و اگر بخواهیم ظهور مدگرایی را همراه با اسلام داشته باشیم باید به این نکته توجه کرد که اسلام تنها با پشت پا به قوانین اخلاقی و عمل برخلاف شرع در تضاد است اما مد میل فطری انسان است. همچنین نیاز به امروزی شدن و نوگرایی نیز جزو همین ویژگی‌های فی‌النفسه هستند اما اگر این امروزی شدن با فرهنگ، عرف و دین در تضاد باشد مورد نکوهش واقع می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: گرایش به مد نباید موجب اسراف شود و نباید عرف را زیر پا بگذارند و یا سبب فخر فروشی گردد. شیوه درست لباس پوشیدن و به روز بودن خود موجب آرامش می‌شود ولی اگر این مسئله به صورت نادرستی اجرا شود موجب نفی آرامش و تاثیر منفی در روح می‌شود.

وی ادامه داد: اگر مد انعکاس دهنده فرهنگ خود ما باشد آن‌گاه به منزله نماینده‌ای است که می‌توانیم آن را به کشورهای دیگر نیز معرفی و صادر کنیم. اما گاهی در برابر جریان‌های وارد شده تسلیم هستیم. به همین جهت باید برای غلبه بر این اتفاق از همه امکانات و ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم.

جنتی اضافه کرد: باید به میدان رقابت رویم و با کیفیت ذهن و فرهنگ خودمان آنچه که نماد کشور ما است را به دنیا عرضه کنیم. خوشبختانه در بخش خصوصی با همت و دانش جوانان تا اندازه‌ای پوشش مناسب کشورمان را طراحی کرده‌ایم همچنین استفاده از اجناس و الیاف ایرانی یکی دیگر از مواردی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: حوزه مد و لباس با بهره‌گیری از جوانان تحصیل کرده می‌تواند به بخش‌های مختلفی چون خلاقیت در حوزه پوشش و ارزش افزوده و اقتصاد کشور کمک کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: تغییر سبک زندگی ایرانی و اسلامی از دیگر اهداف ما در این مسیر است و باید همیشه دقت کنیم که آن مدی که انتخاب می‌شود، متاثر از فرهنگ جامعه باشد و اگر این شیوه را در پیش بگیریم، تاثیرگذاری را نیز خواهیم داشت. همچنین تکیه به ظرفیت‌های خود ما و تقویت اقتصاد از موارد دیگری است که باید در این مسیر مد نظر قرار دهیم. یعنی توسط طراحی‌ها و ارائه مدهای ایرانی – اسلامی باید بتوانیم کمکی به اقتصاد از طریق صادرات پوشاک ایرانی انجام دهیم. شرایط توسعه اقتصاد مقاومتی تا حدی در بخش بازار نیز آشکار شده است و امروزه پوشاک با کیفیت تولید شده و در اقصی نقاط کشور گسترش پیدا کرده است.

وی  اضافه کرد: در کنار همه سلیقه‌ها در کشور ما شرایط ایجاب می‌کند تا پوشاکی منطبق بر معیارهای اسلامی تولید کنیم که این  بخش برای آن‌هایی است که مایل به این گونه پوشش هستند. اما در کنار اینها باید تمام سلایق را در نظر گرفت و تبیین نگاه در این حوزه به معنی الزام نیست؛ بلکه کمکی برای تولیدکننده است تا آن‌ها نیز بتوانند سلایق گوناگون را در نظر بگیرند.

وی اذعان کرد: در نگاه حرفه‌ای مد و لباس باید مشخص کنیم که مصرف‌کننده چه نیازی دارد و مطابق با آن پوشاکی را تولید کنیم که مورد پسند اکثر اقشار جامعه قرار بگیرد.

جنتی ادامه داد: سیستم تولیدی گاه برگرفته از فشارها است و این در حالی است که تولیدکنندگان از ظرفیت‌های دیگر ایرانی و خارجی بی‌اطلاع هستند. به همین جهت ترغیب تولیدکنندگان به شناخت ذائقه ملی موجب شکوفایی این حوزه می شود. جای تاسف است که در کشوری با 80 میلیون جمعیت و این مقدار استعداد در حوزه طراحی و پوشاک بازهم در بازار شاهد لباس های چینی و ترکیه ای هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: دولت در حال تصویب مقررات صادرات و واردات برای صنف پوشاک است و در این حوزه تصمیمات و اندیشه‌هایی نیز جریان یافته است تا حتی‌الامکان از تولیدات داخلی حمایت شود  و جلوی واردات و قاچاق گرفته شود. دولت و ملت باید دست به دست هم دهیم تا جلوی این قضیه را بگیریم و با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی چون اساتید، طراحان و تولیدکنندگان باید نه تنها نیازهای داخلی را مرتفع کنیم بلکه پوشاکمان را به کشورهای دیگر نیز صادر کنیم.

در ادامه این مراسم با حضور علی مرادخانی، حمید قبادی و جنتی از مریم یاسینی پیشکسوت عرصه طراحی لباس کشور تقدیر شد که در طی این بخش مرادخانی در پیشنهادی تبدیل عنوان جشنواره مد و لباس را به جشنواره هنر صنعت و مد عنوان کرد.

در ادامه توسط صدیقه پاک بین و ابوالقاسم شیرازی  در بخش مسابقه زنده طراحی از علی اکبر یوسفی‌پور و فاطمه منصوری تقدیر شد. مینو کریمیان نیز یکی دیگر از پیشکسوتانی بود که با اعطای لوحی مورد تقدیر قرار گرفت.

در اختتامیه جشنواره مد و لباس فجر میترا تمجیدی به نمایندگی از هیئت داوران بخش طراحی و داورزاده به نمایندگی از کمیته علمی و دانشگاهی بیانیه‌ای را قرائت کردند.

تقدیر از برگزیدگان این جشنواره بخش دیگری از آیین اختتامیه بود که طی این بخش فاطمه برهانی، مینو کریمیان، فاطمه بهرامی، میترا تمجیدی، مرجان کشاورز ، مهرداد نیل فروشان، محمد رضا ملک شاهی در بخش طراحی لباس و محبوبه توکلی، فرهنگ زاج فروشان، پریناز فرهود، بنفشه مقدم، پروانه فاطمیان در بخش جواهرات و زیورآلات مورد تقدیر قرار گرفتند.

برگزیدگان بخش کیف و کفش شامل مهرو رهبری، اکبر محبوبی، لیلا شهسواری بودند و در بخش کتاب خانم‌ها، فاطمیان، فرهود، مقدم، زاهدی، اللهی، و آقایان باقرزاده و افشار انتخاب شدند.

اعظم نعمتی زهرا اکبرزاده، عاطفه امینی، سالار ظهوری، علی اکبر مرآتی، از برگزیدگان بخش علمی و مقالات بودند. همچنین در بخش پایان‌نامه ارشد منصور نیکوکار، نیره باقری و  بهار هاشمیان از برگزیدگان بودند و الهام گرشاسب، سوده ابطحی کریم، منیر سیاحی، نورا لاهیجانی، از منتخبین کارشناسی حوزه علمی بودند.

در بخش مکتوب نیز علی اکبر مرآتی، داریوش سمنانی، حمیدرضا سنگری، صدیقه پاک بین و زینب حسینی مورد تقدیر قرار گرفتند. فاطمه مسعودی نیز در بخش طراحی چادر مجلسی و فاطمه امینی برای طراحی چادر تقدیر شدند.

در بخش لباس مفهومی مهرآرا مولوی، نرگس تالی برگزیده شدند و نرگس درویش و مریم روح‌زاده در بخش لباس کودک مورد تقدیر قرار گرفتند.

همچنین در بخش طراحی جواهرات و زیورآلات آتوسا حسین زاده و پرستو بابایی به عنوان نفر دوم و سوم و سمیرا بهاری، عماد واعظی و زهرا مکرم نیا، شایسته تقدیر اعلام شدند.

در بخش طراحی پارچه ارمغان حقیقی، محمدعلی  رستم آباد، نگین فرامرزی و مریم نظری انتخاب شدند و در بخش بافت پارچه که نفرات اول تا سوم نداشت، مرضیه آقارضایی شایسته تقدیر اعلام شد.

همچنین حسین سنایی‌راد و فهمیه سنایی‌راد در بخش طراحی کیف و روژان هوشیار برای طراحی کفش برگزیده شدند. در نهایت از مینا افروز، نگین محتشمی و ناهید دارایی در بخش  اجتماعی مشاغل و از زهرا بیات و رقیه رازیانی در بخش مانتو اجتماعی تقدیر شد.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار