پخت سمنو در بین اکثر خانوادههای شهر درق موروثی است به طوریکه سال هاست آن را در حجم زیاد تولید و روانه بازار میکنند
سمنو یکی از دسرهای سنتی ایرانی و ویژه سفره هفتسین نوروز است که مردم شهر درق خراسان شمالی از دیرباز به پخت آن مشهور هستند.
سمنو را از جوانه گندم و آرد درست میکنند و ماده شیرینکننده سمنو شیرهای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته میشود.
تهیه سمنو از مراحل ابتدایی کار،حدود 6 روز طول میکشد و شاید سختترین مرحله آن مرحله پخت باشد ، چون پخت این دسر ایرانی ، حدود 15 ساعت طول میکشد و در این 15 ساعت افرادی باید بهطور مرتب دیگ حاوی مواد اولیه سمنوی روی اجاق را هم بزنند تا ته نگیرد
به دليل مرغوبيت خاص سمنوي شهر درق درخراسان شمالي ، جشنواره سمنو هر ساله اواخر اسفندماه دراين شهر برگزار مي شود .
اجرای برنامههای بومی و محلی و ایجاد غرفههای فروش سمنو ازجمله برنامههای سومین جشنواره سمنو خواهد بود.
انتهای پیام/آ