به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روزنامه ال پاییس،" استفان دی میستورا" در مصاحبهای با این روزنامه که امروز (سه شنبه) منتشر شد در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه اوباما می گوید دل خود را به آتش بس اعلام شده در جمعه شب گذشته در سوریه خوش نمی کند، افزون بر اینکه جنگندههای سوریه و روسیه با انجام چند حمله آتش بس را نقض کردند، آیا وی بیش از حد خوش بین نیست؟ گفت: من هم بیش از حد خود را خوش بین نمی کنم.
وی افزود: من می دانم که به عنوان سازمان ملل متحد، نمی توانیم از وظیفه و آرمانهایمان چشم پوشی کنیم. در این مورد، هرچند که وضعیت پیچیده است و حوادث اجتناب ناپذیر می باشند به خصوص به این دلیل که جنگ سوریه یک تنش بین جبهههای بسیار پراکنده است، در حال حاضر یک آغاز امیدوار کنندهای از آتش بس داشتهایم.
دی میستورا در پاسخ به این سوال که آیا منظور او، دوره جدید دیپلماسی با گروه بین المللی حمایت از سوریه موسوم به « ISGG»، و نقش تضمین کنندههای روسی و آمریکایی در آتش بس است؟ تصریح کرد، دقیقا همین است. تا چند ماه پیش، فقط شورای امنیت بود که به مسائل سوریه رسیدگی می کرد و باید در نظر داشت که شورای امنیت از نظر داخلی تفرقه داشت و برخی از کشورهای کلیدی را مشمول نمی شد.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه افزود: پس از آن، بحران پناهجویان، مداخله نظامی روسیه و پیشرفت داعش، باعث تحولی در این مساله شد. از این رو « ISGG» که شامل کشورهای درگیر در بحران و کشورهای قادر به تاثیر گذاری نظیر ایران، قطر و ایتالیا می شود، نخست در وین و سپس در مونیخ، آغاز به کار کرد. به همین دلیل بود که روسیه و آمریکا نیز بطور مستقیم مسئولیت خود را عهده دار شدند.
این مقام سازمان تاکید کرد فقط می توانم بگویم که از زمان تشکیل گروه بین المللی حمایت از سوریه، دولت تهران همیشه یک رویکرد سازنده داشته و هیچ وقت با آتش بس مخالفت نکرده است.
دی میستورا در این مورد که نظرش در این باره که مخالفان یا بدبینها معتقدند که آتش بس فقط یک اقدام مسکو، تهران و دمشق برای تحکیم دستاوردهای نظامی خود در جبههها و سپس از سرگیری پیشرفت است، چیست؟ تصریح کرد این را نیز می توانیم در مورد مخالفان دولت سوریه بگوییم که می توانند از آتش بس برای تجدید قوا و از سر گیری جنگ استفاده کند .اما حرف ما این مساله نیست.
وی در رابطه با انتقادات زیادی که از او به دلیل شامل نکردن گروههای بسیاری نظیر کردها در مذاکرات شده است، اظهارداشت به عنوان یک میانجی، این آزادی انتخاب، چگونگی و زمان درگیر کردن طرفهای مختلف را دارم. به جای جلسات گروهی و بسیار خوش منظره اما بی نتیجه، ترجیح دادم گفتگوهای غیر مستقیم را انتخاب کنم و به انجام ملاقاتهای جداگانه و محرمانه با هیأتهای مختلف بپردازم .
دی میستورا ادامه داد ما این کارها را با این امیدواری که با ترکیب آرمانها و سیاست عملی از تنشها جلوگیری کنیم و بتوانیم به نتیجه بهتری برای صلح دست یابیم، انجام دادیم.
انتهای پیام/