سخنگوی اورژانس کشور گفت: طرح امداد نوروزی از 8 صبح 26 اسفند ماه آغاز و تا 8 صبح 15 فروردین 95 در سطح کشور ادامه دارد.

خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  تعداد دو هزار و 158 پایگاه اورژانس در طرح سلامت نوروزی در سراسر کشور فعالیت می‌کنند، این طرح از هشت صبح 26 اسفند ماه آغاز می‌شود و تا هشت صبح 15 فروردین ماه ادامه می‌یابد. 

وی ادامه داد: از این تعداد پایگاه اورژانس، 833 پایگاه در شهرهای کشور و هزار و 325 پایگاه در سطح جاده‌های کشور آماده‌ی ارائه خدمات می‌باشند. همچنین 19 فروند بالگرد اورژانس در سطح جاده های کشور،‌ مسیرهای پر تردد، مناطق صعب‌العبور و مناطق تفریحی و گردشگری خدمات ارائه می‌دهند. 57 دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز برای خدمات سرپایی و حوادث پر تلفات در 297 نقطه در سطح کشور در مبادی ورودی و خروجی شهر آماده‌باش هستند.

سخنگوی اورژانس کشور از استقرار ایستگاه‌های سلامت نیز خبر داد و گفت: ایستگاه‌های سلامت نیز با حضور کارشناسان بهداشتی و درمانی و اورژانس مستقر می‌شود و عموم وظایف این ایستگاه‌ها ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، اورژانسی و توصیه‌های لازم بهداشتی و درمانی در سفر است. در این طرح امدادی 18 هزار و 500 نیروی انسانی به کار گرفته می‌شود که 15 هزار و 200 نیرو، نیروهای عملیاتی و مابقی جهت اضافه کار در نظر گرفته شدند. 

وی بیان کرد: 2 فروند اورژانس دریایی آماده ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی و انتقال بیماران و مصدومین در بنا‌در جنوبی استان هرمزگان و جزیره‌ی قشم هستند. 

خالدی در خصوص اقداماتی که به صورت ویژه مد نظر وزارت بهداشت است و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده گفت: وزارت بهداشت تاکید دارد حداقل 25 درصد از درمانگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌های بخش خصوصی در ایام تعطیلات نیز فعال باشند. نظارت بر رستوران‌ها و عرضه غذا در شهرهای مسافر‌پذیر به صورت دقیق صورت گیرد و توصیه‌ی بهداشت محیطی و بهداشتی درمانی انجام شود. 

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش حجم سفرها تمام آمبولانس‌های نوروزی در کنار جاده‌ها مستقر می‌شوند تا در معرض دید مردم باشند، به داروخانه‌های شبانه روزی نیز تاکید شده تا برای ایام تعطیلات نوروز داروها و تجهیزات لازم به اندازه‌ی کافی تعبیه کنند. 

خالدی گفت: سالیان سال است در بحث ارائه خدمات دندانپزشکی در ایام نوروز شاهد نارضایتی مردم هستیم. امسال به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی و 25 درصد بخش خصوصی تاکید شده تا در زمینه خدمات دندانپزشکی نقشی فعال داشته باشند. با توجه به بحث ترافیک در اماکن پر تردد همچون فرودگاه، ترمینال و راه‌آهن جهت ارائه خدمات فوری آمبولانس اورژانس‌ها مستقر می‌شوند که ساعات فعالیت‌ آنها هشت صبح تا 12 ظهر و چهار بعد از ظهر تا هشت شب می‌باشد. 

وی اظهار داشت: بعد از طرح تحول سلامت طرح استقرار متخصصان مقیم در بیمارستان‌ها پیاده می‌شوند، در ایام نوروز نیز این طرح در تمام بیمارستان‌های دانشگاهی اجرا می‌شود از طرفی از بیمارستان‌های تک تخصصی درخواست کردیم تا در بحث اعطای مرخصی به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا تامین نیرو به صورت کافی انجام شود به تمام بخش‌های ICU و CCU که در سالهای گذشته مورد تقاضا بوده، تاکید شده تا 100 درصد فعال باشند. 

سخنگوی اورژانس کشور مشکل دیگر بیمارستان‌های بزرگ را، در دسترس نبودن تیم پزشکی متخصص و فوق‌تخصص دانست و افزود: بیمارستان‌ها باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که تیم تخصصی و فوق تخصصی همیشه در دسترس داشته باشند. تغییر دیگری که امسال در طرح امداد نوروزی صورت گرفته است وجود اساتید در کلینیک ویژه بیمارستان‌ها بعد از ساعات اداری است همچنین مراکز هدایت عملیات و بحران (EOS) در تمام دانشگاه‌ها به صورت شبانه روزی فعال هستند و در حوزه‌ی پایش وضعیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی فعالیت می‌کنند. 

وی خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش تردد و ترافیک به رانندگان توصیه می‌کنم قبل از سفر وسیله نقلیه را بررسی و بسته به مکان و زمان سفرشان، تجهیز کنند.  از مسیرهایی که آشنایی ندارند در روز استفاده کنند و در صورت بروز تصادف در کمال خونسردی با شماره‌ی 115 بدون پیش شماره تماس بگیرند تا با توجه به نوع حادثه و تعداد مصدومین،‌ نیرو به محل حادثه اعزام شود. 


انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار