سارا فغانپور روانشناس در گفتگو با خبرنگار
حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: اغلب کدورت ها و شکل گیری دشمنی ها، بدلیل انتقادهای نادرست و ضربتی از یکدیگر است که با پرورش این مهارت در درونمان ، به آسانی میتوانیم وسیله ای برای تشویق و رشد روابط اجتماعی باشیم.
وی تصریح کرد: اغلب افراد بدلیل اینکه مهارت انتقاد کردن را نمی دانند، درهنگام نقد رفتارهای نادرست رفتارشان به شکل خصومت آمیز و عیب جویی می شود که این موضوع مورد انتقاد را تلخ میکند.
این روانشناس ادامه داد: افراد معمولا تمایل دارند که رفتارهای نادرستشان در خفا و با ملایمتت به انان گوشزد شود و اگر این اتفاق طور دیگری و درجمع صورت گیرد نتیجه ان بسیار مخرب خواهد بود.
وی در خصوص نحویه صحیح انتقاد افزود: انتقال اطلاعات به دیگران باید به صورتی باشد که در جهت مصالح ، تشویق افزايش رشد فردي و روابط اجتماعي فرد انتقاد شونده باشد بنابراین ان را وسیله ای برای انتقام گیری ها و جواب های دندان شکن نکنیم.
فغانپور در پایان گفت: انتقاد شنیدن ذاتا تلخ و گزنده است و فرد منتقد باید با کلام ارام و مهربانانه در ابتدا به صورت تعریف و تمجید بازگو کند تا به مذاق شخص مورد نظر انقدر تلخ نیاید.
انتهای پیام/