به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالی که دولت آمریکا هفت سال پیش توسل به روش خشونت بار غرق مصنوعی را در بازجویی از مظنونان ممنوع اعلام کرد، دو نامزد انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان آمریکا روز شنبه اعلام کردند در صورت راهیابی به کاخ سفید بار دیگر استفاده از این روش را در بازجوییها مجاز خواهند کرد.
دونالد ترامپ، نامزد انتخابات مقدماتی حزب جمهوری خواه آمریکا، در مناظره ای که از شبکه ای بی سی پخش شد تاکید کرد:" اگر من در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شوم، بار دیگر روش غرق مصنوعی را در بازجویی از مظنونان آزاد خواهم کرد و حتی روشهای به مراتب بدتر و سختتر از غرق مصنوعی را مجاز خواهم دانست."
دونالد ترامپ پیش از این نیز در مصاحبه با شبکه ای بی سی تاکید کرده بود اگر رئیس جمهور آمریکا شود روش غرق مصنوعی را که برخی آن را شکنجه میدانند، دوباره در بازجویی از مظنونان رایج خواهد کرد چرا که به گفته وی این روش با اقدامات خشونت باری که گروههای افراط گرای از قبیل داعش مرتکب میشوند، به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.
ترامپ تاکید کرد روش غرق مصنوعی در مقایسه با جنایاتی که داعشی ها مرتکب میشوند، یک شوخی ساده است.
تد کروز، دیگر نامزد جمهوری خواهان آمریکا، نیز اعلام کرد در صورت راهیابی به کاخ سفید در مجاز کردن توسل به روش غرق مصنوعی در بازجویی از مظنونان تروریست، تردید به خود راه نخواهد داد.
تد کروز تاکید کرد:" به عنوان مثال اگر لازم باشد از یک شهر در برابر یک حمله تروریستی قریب الوقوع دفاع کنیم، اطمینان داشته باشید که من به عنوان فرمانده نیروهای مسلح استفاده توسل به تمام روشهای بازجویی ممکن را برای تامین امنیت کشور و شهروندان مجاز خواهم کرد."
سناتور ایالت تگزاس در عین حال تصریح کرد با استفاده گسترده و نظاممند روش غرق مصنوعی در بازجویی مظنونان در آمریکا مخالف است.
اما بر خلاف دونالد ترامپ و تد کروز، جب بوش دیگر نامزد جمهوری خواهان تاکید کرد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اجازه نخواهد داد این روش بحث برانگیز که در دوره ریاست جمهوری برادرش جرج بوش، در زمان جنگهای افغانستان و عراق رایج شد، دوباره رواج پیدا کند.
شیوه غرق مصنوعی که برای اعتراف گرفتن از مظنونان استفاده می شود پس از یازدهم سپتامبر 2001 بوسیله دولت جرج بوش رایج شد و سازمان جاسوسی آمریکا، سیا، به طور گسترده از آن استفاده می کرد. اما بسیاری از گروههای حامی حقوق بشر و مدافع حقوق زندانیان و همچنین سازمان ملل متحد این روش را شکنجه می دانند به همین علت باراک اوباما بلافاصله پس از به قدرت رسیدن در آمریکا توسل به آن را ممنوع کرد.
انتهای پیام/