پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران در گفتوگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص رشد روز افزون درختان عرعر در خیابان های پایتخت اظهار داشت: درختان عرعر با دوران عمر مفید کم در لابهلای سنگها و درزهای آسفالت به دلیل ماهیت ریشهشان از میان آجر و سیمان آب گرفته و رشد میکنند.
وی ادامه داد: این درختان مناسب شهر نیستند چرا که با رشد آنها شاخه های بازشان به خیابان کشیده شده و مانع رفت و آمد وسایل نقلیه شهری و نیز سبب ایجاد مزاحمت و اختلال در سیستم برق رسانی می شود.
پدر علم کویر شناسی ایران گفت: افزایش ساختمان سازی، خشک شدن و یا قطع درختان سبب شده فضای خالی بوجود بیاید و با وزش باد به طور طبیعی تخم درختان عرعر به بار بنشیند چرا که این درختان به آب خیلی کمی برای رشد نیاز داشته و به سرعت تسریع و منتشر می شود به طوریکه بتدریج درخت عرعر فاتح تهران خواهد شد.
کردوانی با بیان اینکه شرایط جغرافیایی تهران و آلودگی هوای آن بویژه در اواخر پاییز و اوایل زمستان، کاشت درختانی همچون کاج و چنار را میطلبد که در تمام سال سبز باشند، تصریح کرد: حضور درخت علاوه بر زیبایی برای تصفیه هوا و رساندن آب به بخش های زیرزمینی می تواند بسیار موثر باشد ولی درختان عرعر که در فصل پاییز زودتر از دیگر درختان برگهایش را از دست می دهد نه طبیعتی برای زیبایی دارد و نه در فصل اینورژن و اوج آلودگی هوای پایتخت برگی برای تصفیه هوا و اندوختن آبهای زیرزمینی.
وی به عنوان راهکار توصیه کرد: باید رویه تولید گیاه در تهران تغییر کند بهطوریکه در بلوارها همچون شیراز درختان سرو بکارند چرا که این درخت آب را هدر نمی دهد و هرس لازم نیست اما متاسفانه با کاشت درختان بید، مجنون و توت هم هرس انجام می شود و هم آب هدر می رود.
پدر علم کویرشناسی ایران در ادامه افزود: و یا در دو طرف خیابان های شهر بیرجند درخت کاج بکارند که هم در تمام مدت سال سبز است و هم تصفیه کننده هوا بوده و ترشحات آن ضرر نمیرساند ولی درختانی چون خرزهره به دلیل ترشحات، مضر سلامت انسان هستند.
کردوانی تصریح کرد: باید درختانی کاشته شود که نیازی به سم پاشی نداشته باشند همانند کاج، چرا که در شهر و فضای تردد انسانی سم پاشی برای از بین بردن آفات به هیچ عنوان مناسب نیست.
وی تاکیدکرد: برای شهر تهران به خاطر پدیده اینورژن باید درختان کاج و سرو کاشته شود و اگر درخت عرعر در کنار دیگر درختان وجود داشته باشد باید اقدام به قطع آن کرد چرا که برای فضای شهر مناسب نبوده و کارایی و عمر مفیدی ندارد.
انتهای پیام/
چون رشد و مقاومت خوبی داره
حشرات و آفات کمی داره
زایش خوبی داره
سبزه
تکثیرش راحته
و...
کافیه به انگلیسی اسم این درخت رو سرچ کنید و در موردش مطالعه کنید اون موقع متوجه میشید که این درخت چقدر مهاجمه، به درختان دیگه آسیب میزنه و در بسیاری از موارد میتونه مناسب رشد در محل زندگی ما نباشه.
نام این درخت Tree of heaven
درختان ار اری ما داریم که شاید بالای 30 سال عمرشونه و ار کمترین میزان آب برخوردارن یعنی اصلا آب نمیخورند
اگر سربرداری بشه درخت بسار مقاوم و زیباییه