مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از تصویب حق آبه محیط زیست وپایداری زاینده رود خبرداد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازاصفهان؛ مدیرکل محیط زیست استان اصفهان گفت : امسال برای اولین بار حق آبه محیط زیست و پایداری رودخانه زاینده رود در برنامه ریزی توزیع منابع آب از سد زاینده رود تصویب شد و میزان 87 میلیون متر مکعب از حجم آب توزیعی به این بخش اختصاص یافت.

حمید ظهرابی افزود: براساس این برنامه هر ماه حدود 10 میلیون متر مکعب آب از سد زاینده رود برای پایداری و حفظ اکوسیستم زاینده رود تخصیص می یابد.

وی با تاکید بر اهمیت تالاب گاو خونی، گفت: این حجم آب رها شده در پایین دست شهر اصفهان با دریافت پساب تصفیه خانه جنوب اصفهان به سمت تالاب بین المللی گاوخونی تداوم یافته و از 28 آذرماه گذشته در ایستگاه هیدرومتری شاه کنار در هر ثانیه حدود یک و نیم متر مکعب مخلوطی از آب، پساب تصفیه شده و زهاب های کشاورزی به گاوخونی می ریزد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به نقش مهم مردم برای احیای گاوخونی گفت: نکته مهم حفاظت از حق آبه این تالاب و رودخانه توسط کشاورزان شرق اصفهان است که به صورت گروههای مردمی به صورت شبانه روزی در اطراف رودخانه به گشت زنی پرداخته و از برداشت های غیرمجاز و غیرقانونی در طول مسیر جلوگیری می کنند.

وی یادآور شد که طی روزهای آینده سیستم پایش ایستگاه هیدرومتری شاه کنار که به مرحله بهره برداری رسیده برای پایش کیفی آب ورودی به تالاب افتتاح می شود.



باتلاق گاوخونی یکی از باتلاق‌های مشهور در جلگه مرتفع مرکزی ایران به‌شمار می‌آید. این باتلاق منطقه‌ای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع را پوشانده و در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر تاریخی وزیبای ورزنه(شهرزنان چادر سفید) و در مجاورت تپه های شنی واقع شده‌است. ارتفاع آن از سطح دریا ۱٬۴۷۰ متر و بیشینه عمق آن ۱۵۰ سانتیمتر می‌باشد.

این باتلاق  پناهگاهی برای پرنده‌های مهاجر است که با همه این ویژگی‌ها یکی از جاذبه‌های گردشگری است. 

انتهای پیام/س




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۰۵ شهريور ۱۳۹۵
گاوخونی باتلاق نیس تالابه