به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز؛ شکرالله سلمانزاده گفت: بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون و سرطان 70 درصد بیماریها و 65 درصد علت مرگ و میر در خوزستان را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به عواملی که در ایجاد بیماریهای غیرواگیر موثرند، گفت: کم بودن فعالیت بدن، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و مصرف الکل، چهار عامل اصلی ایجاد بیماریهای غیرواگیر هستند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: تغییر سبک زندگی به سوی اصلاح این چهار عامل اصلی ایجاد بیماریهای غیرواگیر، میتواند در پیشگیری از بروز این بیماریها موثر باشد؛ در این راستا باید فعالیت بدنی افزایش یابد، رژیم غذایی مناسب استفاده شود، مصرف نمک و چربی محدود و روغنهای جامد و ترانس نیز از برنامه غذایی حذف و از مصرف فستفودها و غذاهای سرخکردنی خودداری شود.
سلمانزاده ادامه داد: مصرف هیچگونه از دخانیات از جمله سیگار، قلیان و سایر موارد تایید نمیشود و قطع مصرف الکل و ترک دخانیات ضروری است.
وی با اشاره به آمار مرگ و میر بیماران سرطانی خوزستانی در سال 93 گفت: در سال گذشته در 19 شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز حدود یک هزار و 119 نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست دادهاند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان افزود: سرطان دومین عامل مرگ و میر در خوزستان است و مرگ به دلیل سرطان، 11 درصد از مرگ و میرها در استان خوزستان را شامل میشود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر شایعترین سرطان در میان مردان در استان خوزستان، سرطان پوست است که 11 درصد موارد سرطان را در بین مردان شامل میشود. در میان زنان نیز بیشترین موارد ابتلا در خوزستان با 29.5 درصد به سرطان سینه تعلق دارد.
سلمانزاده گفت: به طور کلی 5 سرطان شایع در میان مردان عبارتند از سرطان پوست، روده بزرگ، ریه، پروستات و معده و در زنان نیز سرطان پستان، پوست، روده بزرگ، خون و غدد لنفاوی شایعترین سرطانها هستند.
وی با اشاره به آمار تعداد موارد جدید ابتلا به سرطان در هر سال اظهار کرد: با توجه به آمار تاییدشده سال 89، میزان بروز کلی سرطانها در زنان در خوزستان 128 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت زنان و در مردان 112 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت مردان در خوزستان است.
انتهای پیام/ی