نائب رئیس اتاق مشترک ایران و چین گفت: نباید انتظار داشت با اجرای برجام تمامی مشکلات اقتصاد حل شود بلکه باید برای رفع آن در اصول اقتصاد و برنامه‌ریزی تجدید نظر شود.

مجیدرضا حریری نائب رئیس اتاق مشترک ایران و چین در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شرایط اقتصاد پس از اجرایی شدن برجام گفت: اگر برای شرایط مختلف سناریوهای متنوعی تدوین نشده باشد رفع تحریم‌ها می‌تواند به بی‌برنامگی دامن زده و اقتصاد را با مشکل مواجه کند.

وی با اشاره به تحریم ایران در سال‌های گذشته گفت: درست است که در طی این سال‌ها اقتصاد از ناحیه تحریم‌ها آسیب دید اما شاید اگر تحریم‌ها نیز نبود به دلیل عدم برنامه‌ریزی اقتصاد ما وضع بهتری نداشت.

حریری تصریح کرد: باید دولت از ابتدای شروع به کار خود در رابطه با تدوام تحریم و تشدید آن و همچنین رفع آن سناریوهای مختلفی را در نظر می‌گرفت و در شرایط کنونی نیز باید دولت به این امر توجه نماید.

وی ادامه داد: با اجرایی شدن برجام ما به بازارهای مختلف دسترسی پیدا می‌کنیم و همچنین امکان استفاده از سیستم بانکی بین‌المللی برای ما مهیا می‌شود که این پیام خوبی برای اقتصاد است اما هم‌زمان با این امر کاهش قیمت نفت نیز می‌تواند اقتصاد را با مشکل مواجه نماید.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که با توجه به اینکه در طول سال بیش از 100 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی ایران است با متصل شدن به سیستم بین‌المللی بانکی نزدیک به 7 درصد از مخارج نقل و انتقال پول از اقتصاد برداشته می‌شود که رقم چشمگیری خواهد بود.

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و چین تصریح کرد: با دسترسی به بازارهای مختلف قدرت چانه‌زنی افزایش پیدا می‌کند و نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که همه انتظار دارند با رفع تحریم‌ها شاهد افزایش سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور باشیم.

وی ادامه داد: مشکل سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های گذشته به تحریم‌ها وابسته نبوده و ما قبل از تحریم نیز کشور مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به دلیل فضای کسب و کار و بالا بودن فساد اداری و مالی نبودیم ضمن اینکه به رتبه مناسبی در آزادی اقتصاد و رقابت‌پذیری دست نیافته‌ایم و همین امر موجب شده که تمایل برای سرمایه‌گذاری در ایران کم باشد.

حریری با تأکید بر اینکه رفع هر محدودیتی در اقتصاد باید به فال نیک گرفت، گفت: نباید انتظار داشت که با اجرای برجام تمامی مشکلات حل شود چرا که اقتصاد ما به ذات خود دارای مشکلاتی است که برای حل آنها باید تجدید نظر اساسی در اصول اقتصاد و برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید همزمان با اجرای برجام به سمت اقتصادی شفاف و رقابتی و آزاد حرکت کنیم و باید به اقتصاد مقاومتی که متکی بر تولید صادرات محور باشد باید توجه ویژه شود.

حریری تصریح کرد: برای تولید صادرات محور باید در نحوه تولید و مدیریت آن تجدیدنظر شود و از تولید محلی دور شویم به گونه‌ای که تولیدات ما از نظر کیفیت و قیمت قابل رقابت با سایر تولیدات جهانی را داشته باشد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار