محققان سلول‌های کبد را در خارج از بدن انسان رشد داده‌اند که می‌توان در درمان بیماری‌های کبدی و سرطان کبد مؤثر باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نتایج یک تحقیق بین‌المللی در آلمان روش جدید برای رشد سلول‌های کبدی انسان در آزمایشگاه ارائه می‌دهد. این پیشرفت شگرف می‌تواند به پیش بردن تحقیقات و کارهای زیادی، از مطالعه مسمومیت دارویی تا ساخت کبدهای زیستی مصنوعی برای بیماران پیوندی کمک کند.

کبد بزرگترین عضو داخلی بدن انسان است که به عنوان مرکز اصلی سوخت و ساز در بدن فعالیت می‌کند. سلول‌های کبدی انسان به طور معمول در داروسازی برای مطالعه آسیب سلول‌های کبدی، پاکسازی دارو و برهمکنش‌های بین داروها استفاده می‌شوند. این سلول‌ها همچنین کاربردهای بالینی در سلول‌ درمانی برای رفع نقص‌های ژنتیکی، بازگرداندن سیروز و یا کمک به بیماران نیازمند به دستگاه کمکی کبد دارند.

براساس مطالعات اخیر مرکز تحقیقات سرطانی آلمان در مورد ویروس ورم پوستی انسان، این گروه تحقیقاتی اظهار کردند که شکل‌های ضعیف پروتئین‌های E7,E6 از ویروس ورم پوستی، سلول‌های کبدی را از طریق متوقف‌سازی چرخه‌ی سلولی آزاد کردند.

در حالی که مطالعات قبلی منجر به رشد بی‌رویه سلو‌ل‌های کبدی و تبدیل آنها به سلو‌ل‌های سرطانی بدون سوخت و ساز شده بودند. این روش اجازه رشد سلول‌های کبدی انسان تا 1015 سلول را می‌دهد. در مقام مقایسه فقط 109 سلول می‌توانند از یک عضو سالم جدا نشوند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار