وزیر آموزش و پرورش گفت: تجهیز کتابخانه ۱۱۷ هزار مدرسه آسان نیست؛ در حالی است که کتاب و کتاب‌خوانی، در جامعه مهجور است.

 علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در مراسم تجهیز ۴ هزار کتابخانه کلاسی مدارس کشور با بیان اینکه موضوع کتاب و کتاب‌خوانی، در جامعه مهجور است و مکلفیم این موضوع را در کانون توجه قرار دهیم گفت: باید مهارت‌های مطالعه را یاد دهیم.

وی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش میدان‌دار اصلی کتاب و کتاب‌خوانی است و در جامعه هیچ جایی را پیدا نمی‌کنید که این همه مخاطب داشته باشد افزود: مرکز ثقل و توسعه کشور و مسیر دانایی و توانایی و قدرت و توسعه، کتاب است، به نظر من، جای کار خیلی دارد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کار‌های خوبی را معاونت پرورشی از گذشته شروع کرده، اما فاصله بسیار است ادامه داد: ۶۵۰ هزار کلاس درس و ۱۱۸ هزار مدرسه در کشور وجود دارد، زمانی می‌توانیم ادعا داشته باشیم که حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه کلاسی داشته باشیم.

کاظمی با بیان اینکه باید بگویم نتوانستیم در حوزه کتاب‌خوانی، سرمایه‌گذاری‌های کافی داشته باشیم گفت: این حرکات نمادین هم قابل‌تقدیر است.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین کارها، محور توسعه و تجهیز کتابخانه‌های کلاسی در مدارس است، اما اینکه چگونه اقدام کنیم، مهم است افزود: اگر به دانش‌آموزان بگوییم یک کتاب بیاورند، آنها دو کتاب می‌آورند. اگر به اولیا بگوییم دو کتاب بیاورید، کمک می‌کنند. این دو کتاب، پول دو کیلو میوه نمی‌شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قطعاً نمی‌توانیم به همین راحتی کتابخانه ۱۱۷ هزار مدرسه را تجهیز کنیم، اما با مشاوره هدفمند می‌توانیم این کار را انجام دهیم ادامه داد: موضوع کتاب و کتاب‌خوانی، در جامعه مهجور است و مکلفیم این موضوع را در کانون توجه قرار دهیم. باید مهارت‌های مطالعه را یاد بدهیم.

کاظمی با بیان اینکه باید کتاب‌های درست را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم و بعد مهارت‌های مطالعه را بیاموزیم گفت: در این راستا باید دوره آشنایی یا مهارت‌های مطالعه را برای تمام معلمان برگزار کنیم و از ظرفیت تمام معلمان استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه صرفاً کتاب در قفسه بگذاریم فایده ندارد افزود: مدیران ما در آموزش و پرورش باید شرایط انس با کتاب را فراهم کنند.

کاظمی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم آموزش‌وپرورش کشف و پرورش استعدادهاست و نویسندگی از اهمیت بالایی برخوردار است گفت: جامعه نیاز دارد و تمدن و زیر ساخت کشور همین است لذا در آموزش‌وپرورش وظیفه داریم روی این موضوع با تمرکز بیشتری کار کنیم و بدانیم تمام اتفاقات تعلیم‌وتربیت در مدرسه اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از موارد مهم نقش الگویی کتاب‌هاست افزود: در بعضی از بخش‌ها مثل ورزش کاملاً جامعه معرفی می‌شود، اما در حوزه‌های علمی فرهنگی و هنری باید معرفی کنیم و می‌توانیم این را موضوعی دنبال کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر می‌خواهیم در این حوزه موفق باشیم باید نقشه راه تدوین کنیم ادامه داد: همچنین ضریب نفوذ جشنواره‌ها پایین است. ۵۰۰ نفر شرکت می‌کنند و در یک دوره به یک میلیون رسیدند. این کار مربی و مدیر نیست کار معلم در کلاس درس است.

کاظمی با بیان اینکه معلم در کانون توجه است گفت: حتماً باید تلاش کنیم هر دانش‌آموز در کتاب‌درسی، یک کتاب غیردرسی بخواند البته حل مسئله و تست نه، بلکه ظرفیت علمی به کتاب و دانش به دانش‌آموزان اضافه کند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در هزار و ۱۸۲ کانون پرورش فکری و تربیتی، سکوی کارینو افتتاح می‌شود گفت: مقرر شده امسال برای هر کتاب درسی یک پیوند کتاب غیر درسی قرار دهیم تا بتوانیم میانگین مطالعه را در دانش‌آموزان افزایش دهیم.

به هر کتاب درسی یک کتاب غیردرسی پیوند می‌شود/ افتتاح سکوی «کارینو» در کانون‌های پرورش فکری

 حجت الاسلام محمدحسین پورثانی در مراسم تجهیز ۴ هزار کتابخانه کلاسی مدارس کشور با بیان اینکه بحث کتاب، مطالعه و کتابخوانی از موارد مورد تاکید رهبر معظم رهبری است گفت: در این راستا در معاونت پرورشی عنوان پویش کتابخوانی در آموزش و پرورش به عنوان «کتاب نوش» تغییر کرد و در مدرسه تعریف شد.

وی با بیان اینکه در این راستا فرهنگ کتابخوانی تغییر کرد افزود: به بحث نویسندگی باید توجه شود که در این راستا علاوه بر آموزش نویسندگی در هزار و ۱۸۲ کانون پرورش فکری و تربیتی، سکوی کارینو هم افتتاح می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز ۴۰۰۰ کلاس درس به کتابخانه کلاسی تجهیز می‌شود ادامه داد: در این راستا باید ۱۱۸۲ کانون پرورش فکری هم به کتابخانه کلاسی تجهیز شود.

پورثانی با بیان اینکه اقدام بعدی طرح مشک مشاوره کتاب است که کتاب را براساس نیاز‌ها و منقضیات دانش آموزان تولید می‌کند که با مشارکت موسسه منادی تربیت اجرا می‌شود گفت: همچنین ۶ پویش کتابخوانی دیگر هم اجرا می‌شود که یکی از این پویش‌ها «کتابخانه دست‌ساز من» است.

وی اظهار کرد: مقررشده امسال برای هر کتاب درسی یک پیوند کتاب غیر درسی قرار دهیم تا بتوانیم میانگین مطالعه را در دانش آموزان افزایش دهیم.

در ادامه این مراسم خداشاهی مدیر مدرسه دخترانه شاهد امام سجاد منطقه ۱۴ تهران با بیان اینکه دبستان شاهد در سال ۱۳۹۰ با مشارکت خیر شاه‌حسینی احداث شد گفت: این مدرسه دارای دو دوره ابتدایی اول و دوم است همچنین دراین دبستان دو فرزند شهید نیز تحصیل می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این مدرسه ۱۲ کتابخانه کلاسی وجود دارد که به کتاب‌های منادی تربیت و کانون پرورش فکری مجهز است افزود: مقام معظم رهبری بر کتابخوانی تاکید دارند؛ امیدواریم که با عملیاتی شدن سند تحول بنیادین و تربیت شش ساحتی بتوانیم که در مسیر تربیت دانش آموزان گام برداریم و با پیاده سازی تربیت دینی مناسب به حیات طیبه به عنوان مهمترین مفهوم سند تحول بنیادین دست پیدا کنیم.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.