دکتر امیرحسین فقیهی فوق تخصص گوارش و کبد در
گفت وگو با خبرنگار پزشکي باشگاه خبرنگاران اعلام داشت: کبد چرب یک معضل بزرگ جامعه امروزی ماست و علت اصلی آن افزایش وزن است و دلیل این افزایش وزن رژیم های غذایی غربی از جمله خوردن چیپس، روغن و برنج زیاد و اقسام چربی ها و رفتن به فست فودها از عوامل اصلی کبد چرب است.
وی افزود: متاسفانه این نوع رژیم ها جای مصرف غلات سبوس دار، حبوبات، سبزیجات را گرفته و باعث ایجاد کبد چرب می کند.
یعنی داخل سلول های کبد چربی تجمع پیدا می کند و خارج نمی شود.
فقیهی خاطر نشان کرد: علل دیگر کبد چرب مصرف الکل است که خوشبختانه در ایران ناشایع است و مصرف آن زیاد دیده نمی شود و حتی مصرف داروها، بعضی از بیماری ها و یا کاهش وزن سریع باعث کبد چرب می شوند.
فقیهی گفت: کبد چرب دو حالت دارد و حالت اول آن کبد چرب معمولی است یعنی بدون ارتحال سلول کبدی که این را اصطلاحا کبد چرب غیر الکلی می گویند.
معمولا این افراد کبدشان آسیبی پیدا نمی کند.
وی گفت: حالت دوم کبد چرب نیز دیابت می باشد که متاسفانه امروزه در جامعه ما شایع شده که اصطلاحا به این نوع کبد چرب( استاتوهپاتائیس) گفته می شود که باعث التهاب سلول کبدی نیز می شود.
فقیهی در پاسخ به آیا مصرف خود سرانه آنتی بیوتیک زمینه ساز کبد چرب نیز می شود افزود: بعضی از آنتی بیوتیک ها نظیر تتروسیکلین ها و کورتون ها و داروهای ضد تشنج زمینه ساز کبد چرب نیز می شوند.
وی در ادامه اعلام داشت: علائم کبد چرب معمولا به صورت درد مبهم در ناحیه ربع فوقانی شکم یعنی جایگاهی که کبد قرار گرفته می باشد و بعضا به صورت تهوع، زردی خفیف یا بزرگی کبد که قابل لمس باشد./س