به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گفته میشود که ۷۵ درصد ضریب هوشی انسان، حاصل عوامل ژنتیکی و تنها ۲۵ درصد آنها حاصل شرایط محیطی است. ولی تا حالا کسی به درستی ژنهایی را که باعث ایجاد حافظه، میزان ادراک و توجه بهتر، سرعت پردازش بیشتر یا مهارتهای استدلالی میشوند، به درستی بررسی نکرده بود.
دانشمندان کالج سلطنتی لندن، ژنهایی را که باعث هوشمندی انسان میشوند، کشف کردند
به تازگی پژوهشگران کالج سلطنتی لندن، ننایج تحقیق خود را مجله علمی Nature Neuroscience منتشر کردهاند. مطابق این تحقیق دو شبکه از ژنها وجود دارند که مشخص میکنند یک فرد هوشمند یا غیرهوشمد خواهد بود. ژنهای حاضر در این شبکهها به مانند اعضای یک تیم فوتبال میمانند و فعالیت و تعامل گروهی آنها و بنابراین نه یک ژن منفرد، تعیینگر میزان هوشمندی فرد خواهد بود.
چیز هیجانانگیز این است که این شبکههای ژنی توسط سیستمهای تنظیمگر مشترکی مدیریت میشوند و به عبارت دیگر به احتمال زیاد یک شاهکلید باید برای تنظیم این شبکهها وجود داشته باشد. اگر روزی این شاهکلید تنظیمکننده یافت شود، احتمال دارد که بتوان میزان هوشمندی افراد را تغییر داد!
پژوهشگران برای انجام تحقیقشان فعالیت هزاران ژن را در افراد دچار صرع، افراد سالم و نیز افرادی که مبتلا به اتیسم یا مشکلات ذهنی بودند با هم مقایسه کردند. دست آخر متوجه شدند که همان ژنهایی که در افراد سالم، میزان هوش را مشخص میکنند، اگر دچار جهش یا موتاسیون شوند، افراد را دچار مشکلات شناختی و صرع میکنند. نام این شبکههای مرتبط با هوشمندی M1 و M3 نهاده شده است.
منبع: ایسنا
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان
اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/