به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه 29 آذر) با کلیات لایحه ایجاد مناطق جدید آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و اصلاح محدوده برخی از مناطق آزاد، مخالفت کردند.
براین اساس در ادامه بررسی این لایحه موافقین و مخالفین دیدگاههای خود را مطرح کردند.
کامران: اهداف مناطق آزاد و تجاری محرومیتزدایی بود
حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مخالفت با لایحه مذکور گفت: ما بایداز مناطق آزاد را برای خودمان تعریفی داشته باشیم چرا که اهداف این مناطق بدون شک محرومیتزادایی بود.
وی با اشاره به بند (ز) برنامه پنجم توسعه ادامه داد: در قانون برنامه آورده شده بود که یک درصد از عوارض این مناطق به محرومین تخصیص یابد اما در حال حاضر میبینیم که این تخصیص منابع از سوی دستگاههای ذیربط انجام نشده است.
کامران با بیان اینکه مناطق آزاد تاکنون نتوانستند باعث پیشرفتهای اقتصادی شوند افزود: استراتژی این مناطق همواره واردات و در برخی موارد ورود کالای قاچاق به کشور بوده است.
ندیمی: باید به ظریفیت های شغلی مناطق آزاد توجه شود
اما در ادامه ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در موافقت با لایحه مذکور گفت: ما منکر بیکاری و معیشت در کشور نیستیم.
وی افزود: در شرایطی که کشور با مسائل اقتصادی دست به گریبان است استفاده از ظرفیتهای اقتصادی میتواند راهگشا باشد که نباید سدی در مقابل آن ایجاد کرد.
این نماینده مردم لاهیجان در ادامه متذکر شد: باید در پرداخت به ظرفیتهای شغلی به مرزهای کشور توجه شود.
ندیمی تصریح کرد: باید نگاه خودمان را نسبت به گذشته در موضوع مرزها تغییر دهیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: برخی میگویند ما از یکسری مناطق آزاد تاکنون متضرر بودهایم ولی خوب بنده میگویم که نمیتوان تنها ضرر و زیان یک منطقه را به سایر مناطق هم تأمین داد.
ندیمی افزود: همچنین برخی به موضوع فساد در این مناطق اشاره میکنند که باید بگوییم فساد در سایر موارد هم دیده میشود و تنها معطوف به مناطق آزاد تجاری نمیشود.
در ادامه کمالالدین پیر موذن به عنوان یکی دیگر از موافقان لایحه مذکور گفت: باید به بیکاران و حاشیهنشینان مرزی ایران رسید.
وی افزود: بنده از نمایندگان خواهش میکنم راهکار ارائه شده از سوی دولت را پاس بدارند چرا که باید برای زدودن محرومیتزدایی در مناطق محروم بیشتر از این فعالیت کنیم.
ترکان: مصنوعات و تولیدات ایران در بازارهای همسایه بیشتر بازار دارد
اما در ادامه اکبر ترکان بعنوان نماینده دولت در موافقت با طرح لایحه مذکور گفت: مصنوعات و تولیدات ایران به جز مشتقات نفتی و گازی در بازارهای همسایه بیشترین بازار فروش را دارد.
وی در ادامه با اشاره به چند نقطه تجاری ذکر شده در لایحه مذکور گفت: ما برای عراق جنوبی منطقه آزاد اروند را داریم که در مرز شلمچه واقع شده که میتوانیم فعالیتهای اقتصادیمان را در این منطقه انجام دهیم.
صادرات سال گذشتهمان در این منطقه یک میلیارد و دویست میلیون دلار بوده که امسال هم به یک میلیارد و پانصد میلیون دلار رسید.
وی افزود: همچنین در عراق مرکزی که به بغداد نزدیک است ما منطقه آزاد مهران را پیشنهاد دادهایم که بیشترین ظرفیت توسعه و تجارت با عراق مرکزی را دارد.
رئیس مناطق آزاد، تجاری و صنعتی کشور در ادامه بیان داشت: همچنین ما برای اقلیم کردستان عراق منطقه مرزی بانه و مریوان را در این لایحه پیشنهاد دادهایم که این مناطق هم از نقاط تجاری دوجانبه هستند.
ترکان در ادامه بیان داشت: همچنین ما در شمال کشور هم منطقه آزاد ماکو را داریم که فعالیتها با ترکیه هدف اول و آخر داد و ستد ماست.
اما در ادامه بررسی لایحه مذکور که به دلیل مغایرت با برنامه پنجم توسعه نیاز به دو سوم آرا داشت نمایندگان با این لایحه با 117 رأی موافق، 85 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع مخالفت کردند.
اما در پایان بررسی لایحه مذکور محمدرضا باهنر گفت: مجلس میتواند طرح دیگری در این موضوع ارائه کند.
انتهای پیام/
برای دریافت پیامکها و اخبار باشگاه خبرنگاران جوان به کانال تلگرامی ما بپیوندید.