به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، مهدی جمالی نژاد گفت: محصول معماری، ساخته بشر است و از دیرباز مورد استفاده قرار گرفته و مانند هر محصول دیگری هدف از ساختن فقط تولید نیست بلکه کاربری آن نیز مد نظر است.
وی افزود: معماری واقعی به معماری گفته می شود که در آن افکار و احساسات انسان مورد توجه قرار می گیرد، این معماری تناسب کاملی را ایجاد می کند که سازه و عملکرد را همزمان مورد توجه قرار می دهد.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه ارتباط انسان با طبیعت باعث سلامتی و شادابی می شود و این ارتباط می تواند عملکرد جسمی را نیز بهبود بخشد، تصریح کرد: نیاز کسانی که در یک ساختمان زندگی می کنند تنها کار کردن، بازی کردن، خوردن و یا خوابیدن نمی باشد، آنها می خواهند از محیط اطراف خود الهام و روح بگیرند و در آن احساس راحتی و قوت قلب کنند.
جمالینژاد با بیان اینکه راه حل پایداری معماری، همسو کارکردن با طبیعت است، خاطرنشان کرد: در این راستا باید طبیعت را درک کرد، با حساسیت در آن اکتشاف نمود و به طور همزمان از آسیب رساندن به نظام های طبیعت خودداری کرد.
وی با اشاره به مفهوم"زیست دوست "اظهار کرد: معمار برنامهریز باید به مفهوم "زیست دوست " که باعث پیوستگی عملکرد و سلامتی و حالات احساسی ساکنان و افراد شده و منجر به واکنش های مثبت در محیط پیرامون می گردد، توجه کند.
شهردار اصفهان ادامه داد: همچنین معمار باید فرایند کلی را در غالبی معمارانه به سمت مواردی چون دوستانهتر ساختن چارچوبهای طبیعی و فیزیکی، سازماندهی بهینه مصرف انرژی، اطمینان از ارتباط موثر پیشرفت انسان و مدیریت بهینه منابع طبیعی، کاهش تاثیرات منفی تغییرات آب و هوایی هدایت نماید.
جمالینژاد اضافه کرد: معماری زیست دوست قسمتی از یک دید نوآورانه در معماری است و در آن طبیعت، زندگی و حدسیات معماری پیدا می شود تا یک بنای قابل سکونت و سرزنده ایجاد شود تا بتواند درخواستها، محدودیتها و احترام متقابل بین انسان و محیط را برآورده سازد.
وی بیان کرد: به طور مثال در معماری سنتی می توان ساختمان را با گیاهان پوشش داد تا ساختمان سبز ایجاد شود، اما در معماری زیست دوست نمی توان چنین چیزی را اجرایی کرد،بلکه در این معماری باید فرم فرآیند بزرگی را تفسیر نموده که پارامترهای عینی و ذهنی بسیاری را دارا باشد.
شهردار اصفهان تاکید کرد: معماری زیست دوست با تاثیرات منفی آب و هوایی درگیر است و آسایش
جسمی و روحی انسان را بهبود می بخشد تا زندگی انسانی سالمی را ایجاد کند.
انتهای پیام/گ