به گزارش
گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدت هاست دلالانی در فضای مجازی د حال فعالیت هستند که ادعا می کنند بیشتر از اپراتورها از مشترکین اطلاعات دارند. آگهی هایی که در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها در حال دست به دست شدن هستند، انتخاب های مختلفی را هم در اختیار می گذارند. از تکفیک شغلی و استانی گرفته تا اطلاعات محل سکونت نزدیک به 40 مشترک تنها یکی از اپراتور ها.
در تماس ناشناسی که با یکی از این دلال ها داشتیم از او سوال پرسیدیم که چه اطلاعاتی می تواند در اختیار ما بگذارد و معمولا مشتری های آن ها چه افرادی هستند؟
پاسخ چنین بود: از اطلاعات شخصی مانند نام، نام خانوادگی، آدرس، دیگر شماره ها گرفته تا کد ملی و هر اطلاعاتی که در هنگام ثبت سیم کارت روی برگه درخواست ثبت شود. وی ادامه داد معمولا شرکت های لیزینگ، وکلا و مدریان بانک های خصوصی از جمله مشتریانش هستند.
وی ادامه گفت: می تواند از روی یک شماره، تمام خط های مشترک را شناسایی کند و آدرسی که برای تک تک آن ها ارائه شده است را در اختیارمان قرار دهد. وقتی از او پرسیدیم چطور این کار را انجام می دهد؟ گفت: ابتدا مشخصات شماره ای که در اختیارش قرار داده ایم را در آورده و سپس از روی کد ملی اقدام به جستجو می کند و تمام شماره های دیگر که به نام فرد است را همراه با تمام اطلاعات از پایگاه داده اپراتور خارج می کند.
البته زمانی که وی متوجه شد یک خبرنگار با او تماس گرفته است، پاسخ های جالبی داد که بیان آن ها خالی از لطف نیست. یکی از نکاتی که به آن اشاره کرد، این بود که پلیس فتا قادر به ردگیری آن نیست و در هر شبکه ای فعالیت می کند! همچنین افزود: پلیس فتا فاصله بسیار زیادی با این افراد دارد و هرگز نمی تواند آن ها را پیدا کند!
در همین خصوص مقدم مدیر کل ارتباط با مشتریان اپراتور دوم موارد ذکر شده را تکذیب کرد و افزود: تا به حال هیچ موردی مبنی بر درز اطلاعات از شبکه ایرانسل نداشته ایم. اما در ادامه با ارائه اسناد و مدارک تهیه شده مبنی بر خروج اطلاعات تغییر موضع داد و گفت: چند وقتی است که با این مسائل درگیر هستیم و تمام موارد به پلیس فتا منتقل شده است.
متاسفانه دسترسی به این افراد بسیار ساده است و با یک جستجوی ساده در زمانی بسیار کوتاه می شود به این قبیل افراد رسید. اما سوال اینجاست که چرا پلیس فتا در این مدت که این افراد در حال فعالیت بوده اند، هیچ اقدامی انجام نداده است.
در ادامه سرهنگ رمضانی، معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا گفت: بر اساس وظایف محول شده به پلیس فتا، از سال 91 تا 94 تعداد 16 نفر در ارتباط با فروش اطلاعات حریم خصوصی افراد به صورت غیر قانونی در فضای سایبر دستگیر شده اند و 4 مورد دیگر هم در حال بررسی هستند.
وی از اپراتورهای تلفن همراه و هر مجموعه دیگر که اطلاعات مشتریانشان را به صورت غیر قانونی به فروش می رسانند خواست تا با ارائه شکایت رسمی به پلیس فتا کمک کنند تا با قدرت بیشتری در این مسئله ورود کند.
وی همچنین از کاربران خواست در هنگام انجام فعالیت های خود در فضای سایبر و در صورت مشاهده انجام چنین تخلفاتی، سریعا آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir اطلاع رسانی نمایند.
گزارش از مجتبی غنی دل
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/