به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی امروز (دوشنبه 23 آذرماه)برای پاسخگویی به سوال ایرج عبدی نماینده خرم آباد در صحن علنی مجلس حضور داشت، در نطق خود گفت: بازار پول و سرمایه و ارز، بازار کالا و خدمات و بازار کار، هر سه باید در کنار یکدیگر بتوانند فعالیت کنند.
وی ادامه داد: همه شما میدانید که در بخش پایه پولی و نقدینگی چه مسائلی داشتهایم و داریم، برنامههای ما برای حل مشکلات در حوزه نقدینگی و پایه پولی کشور نیازمند زمان است.
وزیر کار افزود: هنوز نقدینگی بیش از اندازه در جامعه است و ما نیازمند برنامه و تلاش بیشتری در این حوزه هستیم، هزینههای مبادله را باید به نفع دستمزدها کم کنیم، سال گذشته دستمزدها را بالاتر از تورم پیشبینی کردیم که به نوعی رابطه دستمزد با بهرهوری را هم در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: بنده هم در این شرایط شانه خالی نکرده ام و فعالیت میکنم، اقتصاد ضعیف شده ما، روند طولانی را طی میکند و تغییرات به سختی صورت خواهد گرفت، در ساختار سنی جمعیت کشور و تحصیل کردگان با مشکلاتی مواجه هستیم، به عنوان مثال براساس آماری در یکی از استانهای کشور، 20 درصد بین نسبت خروجی دانشگاه و نیاز آن استان به شغل رابطه معنادار وجود دارد.
ربیعی با بیان اینکه برای هر فردی که وارد دانشگاه میشود باید کارنامه اشتغال داشته باشیم، متاسفانه دچار نارسایی در این هماهنگیها هستیم، در تقاضا، عرضه و نهادها دچار مشکلاتی هستیم که باید حل شود.
وزیر کار در ادامه بیان کرد:در فرهنگ کار هم مشکلات زیادی داریم، ما باید در یک اصلاح ساختاری در سه حوزه تقاضا، عرضه و نهادها نتیجهای از اشتغال بگیریم، بنده وزیر کارگران و بیکاران هستم. منحنی بیکاری بالاتر از رشد اقتصادی ایستاده است بنابراین نیازمند رشد فراگیر هستیم، در چند سال اخیر با رشد اقتصادی بدون اشتغال یا کماشتغال روبرو بودیم و دچار مشکلات زیادی در این زمینه هستیم و ما در حال حاضر به رشد اقتصادی همراه با اشتغال تمرکز کردهایم.
ربیعی ادامه داد: ما میخواهیم برنامه ششم توسعه و بودجههای سالانه برای حل مشکلات شهری به موضوع رشد اقتصادی همراه با ایجاد اشتغال فراوان توجه کنیم اگر به دنبال پیشرفت هستیم باید به سمتی برویم که شغل ایجاد شود، نمایندگان مجلس باید به استراتژیهای آینده اشتغال توجه کنند و ما نیازمند استراتژی نوین اشتغال هستیم.
ربیعی در ادامه صحبتهای خود با تشکر از دکتر عبدی که مسئله اشتغال را مطرح کرد، بیان داشت: با توجه به صحبتهای ابتدایی خود، بازهم اعلام میکنم که مسئله اشتغال در سرمایهگذاریهای سال گذشته کمتر مورد توجه بوده و عدالت در برنامهریزیهای توسعه کشور مورد توجه و تاکید نبوده است.