نخست وزیر رژیم صهیونیستی از لغو یک جانبه قرارداد آمیا میان ایران و آرژانتین استقبال کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از جروزالم پست؛ "بنیامین نتانیاهو،" نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در نشست اعضای کابینه از لغو قرارداد آمیا از سوی دولت جدید آرژانتین استقبال کرد و مدعی شد: ما از این تغییر رویکرد استقبال می‌کنیم و امیدوار هستیم از این پس شاهد بهبود چشمگیر روابط میان آرژانتین و اسرائیل باشیم. وی همچنین خواستار بهبود روابط این رژیم با کشورهای آمریکای لاتین در سال های آینده شد.

وزارت دادگستری آرژانتین روز شنبه اعلام کرد، دولت این کشور قرار داد خود را با ایران در زمینه تحقیق و بررسی مشترک درباره‌ حادثه بمب‌گذاری مرکز یهودیان آمیا در آرژانتین لغو می‌کند.

وزارت دادگستری آرژانتین هم‌چنین تاکید کرد این قرارداد را که در سال 2013 (1392) میان دو کشور به امضاء رسید و سال گذشته نیز در دادگاه عالی آرژانتین تایید شد، تصویب نمی‌کند.

قرارداد بررسی مشترک حادثه آمیا در دولت "کریستینا فرناندز،" رییس‌جمهور پیشین آرژانتین میان دو طرف به امضاء رسید.

"سید عباس عراقچی" معاون وزیر امور خارجه ایران، روز گذشته در واکنش به لغو یک طرفه قرارداد آمیا از سوی آرژانتین اظهار داشت: این موضوع دارای پیچیدگی‌های فراوان و داستانی طولانی است و تحولات صورت گرفته جدید نیست. توافق انجام شده به مرحله اجرایی شدن نرسیده بود و ما از نظر حقوقی در حال جمع‌بندی موضوع هستیم.


27 تیرماه سال 1373 ساختمانی بزرگیدر بوئنوس آیرس، متعلق به یهودیان آرژانتین، هدف یک عملیات انفجاری قرار گرفت و در جریان آن  85 نفر کشته و 300 نفر زخمی شدند.

به محض وقوع انفجار در دو مرکز به نام‌های انجمن دو جانبه اسرائیل - آرژانتین (آمیا) و هیأت انجمن‌های اسرائیلی- آرژانتینی (دایا)، مقامات رژیم صهیونیستی سریعاً ایران را مسوول این انفجارها دانستند و پس از آن تلاش کردند با برگزاری تظاهرات متعدد در مقابل سفارت ایران در بوئنوس آیرس فضای رسانه‌‌ای را به شدت تحت تأثیر تبلیغات خود قرار دهند.

در طول سال‌های گذشته همواره مدارک و شهادت‌های جعلی بسیاری علیه ایران ارائه شد که هیچکدام مستند نبودند؛ اما باز هم تلاش‌ها برای گناهکار جلوه دادن جمهوری اسلامی ایران در این ماجرا از جانب صهیونیست‌ها و عوامل آن‌ها در آرژانتین متوقف نشد.

توافق ایران و آرژانتین برای تحقیق مشترک روی پرونده مذکور در سال ۲۰۱۳ میان دولت ایران و دولت پیشین آرژانتین به امضا رسید؛ اما سال ۲۰۱۴ دادگاه فدرال آرژانتین این تصمیم را لغو و اعلام کرد که چنین تصمیمی می‌تواند تلاش‌های "البرتو نیسمان،" دادستان رسیدگی کننده به پرونده، را بی‌اثر کند.

مرگ مشکوک آلبرتو نیسمان در ژانویه ۲۰۱۵ (دی 93) ابعاد تازه‌ای به جریان رسیدگی به پرونده آمیا داد. جسد دادستان رسیدگی کننده به پرونده در حالی در خانه او پیدا شد که قرار بود یک روز بعد در کنگره آرژانتین علیه عملکرد رئیس جمهور این کشور درباره این پرونده، شهادت دهد.


انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار