آیت‌الله قائم‌مقامی گفت: تاسف بار اینست که پیامبر در حالی از دنیا رفت که آنچه وحی برای آن حضرت معین کرده بود، محقق نشد.

آیت‌الله سید محمد قائم مقامی، مدرس سطوح عالی حوزه در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به کلام خداوند خطاب به حضرت محمد(ص) مبنی بر اینکه «همه می میرند و تو هم از دنیا می روی» رحلت آن حضرت را به صورت فی نفسه اندوه بار ندانست و تصریح کرد: تاسف بار اینست که پیامبر در حالی از دنیا رفت که مردم او را اطاعت نکرده و آنچه وحی برای آن حضرت معین کرده بود، محقق نشد.

وی با مطرح کردن این سوال که «وحی از پیامبر چه می‌خواست؟» ادامه داد: این مساله به فلسفه بعثت برمی‌گردد به طوری که اصل فلسفه بعثت حاکمیت دین بر دنیا، آسمان بر زمین، عقل بر نفس و مدیریت معنویت بر مادیت است.

این مدرس سطوح عالی حوزه دلیل بعثت پیامبر(ص) را تولیت و مدیریت دین بر هر آنچه مادون دین است، برشمرد و توضیح داد: به نظر ما همه مسائل از جمله قدرت و سیاست زیر مجموعه دین قرار دارد و فلسفه بعثت تنها برای مدت حیات آن حضرت نبود بلکه تولیت و مدیریت دین باید برای همیشه ادامه یابد به طوری که در وحی ترتیب و مکانیسم این تداوم در نظر گرفته شده بود.

آیت‌الله قائم مقامی افزود: برای این منظور دو شرط الهی و بشری لازم بود که اگرچه شرط الهی وجود داشت اما متاسفانه انسان‌ها اهمیت این تداوم را درک نکرده و شرط بشری مفقود شد.

وی تاکید کرد: سعادت عظمای بشر حاکمیت قدیسان و مصیبت عظمای بشر قدیسی حاکمان است و بر این اساس دو دیدگاه وجود دارد به طوری که یا قدیسان حقیقی همچون انبیا و اولیا حاکم می شوند و یا حاکمان ادعای قدیسی می‌کنند.

این مدرس سطوح عالی حوزه اختلاف بزرگ پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) را بر سر تداوم حاکمیت قدیسان به عنوان تداوم دولت نبوی از یک سو و تداوم قدیسی شاهان به عنوان تداوم سلطنت های جاهلانه قبل از آن حضرت از سوی دیگر برشمرد و توضیح داد: دولت نبوی در وجود امیرالمومنین(ع)، حسنین(ع) و امام زمان(عج)  تا آخر عمر بشر ادامه می یابد اما دیدگاه دیگر اعتقاد دارد، هرکه حاکم شود، مقدس است چرا که به قدرت رسیدن آن ها خواست خدا تلقی شده و بدین ترتیب آنان منتخب خدا می‌شوند. 

وی تصریح کرد: مصیبت فقط از جهت حاکمیت طاغوت‌ها نیست بلکه مصیبت اصلی این است که شاهان به واسطه حاکمیت مقدس شوند و پس از رحلت حضرت رسول (ص) این جریان زیر پرچم پیامبر(ص) تقدس آن حضرت را به نفع قدیس بودن پادشاهان، مصادره کرد.

آیت‌الله قائم مقامی انقلاب اسلامی ایران و اقدامات امام خمینی(ره) را در امتداد خط حاکمیت اولیا و قدیسان دانست و تاکید کرد: باید قدیسان دولت داشته باشند چرا که فقط یک قدیس است که با به قدرت رسیدن آلوده نمی شود و در مقابل اگر یک انسان معمولی قدرت را به دست گیرد، احساس مقدس بودن می کند.

این مدرس سطوح عالی حوزه با تاکید بر این که «دوران پادشاهی شاهان تمام شده است» تصریح کرد: انقلاب اسلامی به عنوان بازتولید بعثت پس از شکست جریان قدیمی و منسوخ تقدس پادشاهان غیر قابل مصادره و شکست ناپذیر است بنابراین آمریکا به عنوان طاغوت بزرگ در برابر انقلاب اسلامی شکست می‌خورد.

آیت‌الله قائم مقامی در پایان خاطر نشان کرد: حکومت های قبلی به صورت پادشاهی آشکار بود و این در حالی است که حکومت‌های طاغوتی جدید اگرچه منافقانه رفتار می کنند اما در واقع آن ها نیز به نوعی حکومت پادشاهی خفی هستند.





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار