رئیس سازمان اوقاف با اشاره به جایگاه وقف گفت: وقف یک صدقه جاریه است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری و ماندگارترین صدقه در خدمت انسان ها و یکی از احکام مترقی دینی و اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان حاضر در محل؛ حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در نشست خبری هفته وقف که صبح امروز هفدهم آذر در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: از آغاز انقلاب اسلامی تا سال 89 در طی 32 سال شش هزار و 336 مورد وقف صورت گرفت و این در حالی است که از سال 90 تاکنون نه هزار و 689 مورد وقف جدید انجام شده که از روند صعودی و افزایش 1.5 برابری آمار وقف حکایت دارد.

وی با اشاره به مصوبات مجلس از سال 90 تا 94 مبنی بر اختصاص 370 میلیارد تومان بودجه برای مساجد و 70 میلیارد تومان برای بقاع متبرکه گفت: دولت‌های گذشته و فعلی از بودجه مساجد فقط 47 میلیارد تومان را پرداخت کرده‌اند و برای بقاع متبرکه حتی یک ریال هم پرداخت نشده است.

نماینده ولی فقیه افزود: ساخت و ساز بقاع متبرکه از وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه بوده که در هزار و 527 بقعه پروژه های عمرانی انجام شده و در هزار و 363 متر مربع زمین از بقاع متبرکه نیز عملیات عمرانی در دست اقدام است.

وی تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی کشوری و بین‌المللی با حضور 71 کشور جهان، ثبت‌نام یک میلیون و 235 هزار نفر در سطوح مختلف حفظ قرآن کریم، اداره دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با چهار هزار و 500 دانشجو و همچنین تهیه 61 هزار و 542 سند برای موقوفات پیش از سال 88 و تهیه 50 هزار سند موقوفه از سال 88 به بعد از دیگر اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه در سال جاری است.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام رضا (ع) و حرکت کاروان های پیاده و مردمی برای زیارت مرقد مطهر آن امام همام گفت: به منظور ارائه خدمات به زائران پیاده حضرت رضا (ع) سازمان اوقاف و امور خیریه به امام زادگان، بقاع متبرکه، مساجد و تکایا ابلاغ کرده است که با همه امکانات به زائران خدمت رسانی کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به جایگاه سنت حسنه وقف گفت: وقف یک حکم الهی است و در سایر ادیان الهی هم وجود داشته است و پیامبر گرامی اسلام آن را تکمیل و تایید کرده است.

وی تاکید کرد: وقف یکی از احکام مترقی اسلام است که می تواند بخشی از مشکلات اجتماعی، اخلاقی و دینی را برطرف کند و هنوز هم آثار این سنت الهی پس از گذشت قرن ها باقی مانده است.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف وامور خیریه با اشاره به کارکردهای وقف هم گفت: تحصیل علم، ترویج معارف اسلامی، کمک به نیازمندان و تسهیل ازدواج جوانان بخشی از کارکردهای سنت وقف است.

وی خاطرنشان کرد: با عنایت به اهمیت و جایگاهی که وقف دارد این ضرورت احساس می شود که رسانه ها بیشتر به تبلیغ و ترویج این سنت حسنه بپردازند.

نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه سه دوره از دولت ها در زمان نادرشاه، رضاخان واصلاحات ارضی بیشترین تجاوز را به موقوفات داشته اند چرا که این دولت ها بنای از بین بردن موقوفات و پشتوانه دینی آن را داشتند و با طرح و برنامه ای حساب شده و با حمایت دشمنان به موقوفات ضربه زدند.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه ترویج سبک زندگی اسلامی یکی از مطالبات امروز مقام معظم رهبری است تصریح کرد: سنت حسنه وقف یکی از کارآمدترین و موثرترین ظرفیت ها برای تحقق سبک زندگی دینی است که در پی آن هر کس تنها به فکر منافع شخصی خویش نیست و با وقف مال خود در قبال دیگران احساس مسئولیت می کند.

رئیس سازمان اوقاف وامور خیریه با بیان اینکه توجه به حال دیگر مسلمانان از شرایط مسلمان بودن است افزود: معصوم (ع) می فرماید کسی که در زندگی خود نسبت به دیگران بی توجه باشد مسلمان نیست، که در این راستا واقفان خیراندیش با وقف اموال خود این مهم را تحقق بخشیده اند.

وی با بیان اینکه کاهش فاصله طبقاتی هم یکی از کارکردهای وقف است، تصریح کرد: در قالب وقف افراد متمکن و ثروتمند بخشی از ثروت خود را در اختیار مستمندان قرار می دهند.

حجت الاسلام و المسلمین محمدی اضافه کرد: نیات مرتبط با علم و دانش، درمان بیماران و حفاظت از محیط زیست از دیگر کارکردهای حکم الهی وقف است.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امورخیریه با قدردانی از تلاش رسانه ها در ترویج و تبلیغ سنت حسنه وقف گفت: علاوه بر رسانه ها، علما ، مبلغان، دانشگاهیان، مراکز علمی و نخبگان باید به این امر توجه کنند زیرا سنت حسنه وقف متعلق به همه جامعه است.

وی با بیان اینکه همه افراد جامعه در عرصه های مختلف از خدمات سنت حسنه وقف بهره مند شده اند تصریح کرد: هر فردی در جامعه به نحوی باید به تبلیغ و اطلاع رسانی این سنت حسنه بپردازد تا حق وقف را ادا کند.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به عملکرد سال 94 سازمان اوقاف تصریح کرد: یکی از وظایف مهم و شرعی این سازمان اجرای امینانه نیات واقفان است که البته سازمان اوقاف وظیفه اجرای نیات موقوفات فاقد تولیت را برعهده دارد و درخصوص موقوفات دارای متولی تنها براساس قانون وظیفه نظارت دارد.

وی با اشاره به اجرای نیات مذهبی، گفت: این نیات شامل توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی، روضه‌خوانی و عزاداری امام حسین(ع)، اطعام عزاداران، برگزاری مراسم اعیاد و همچنین تهیه کتب دینی است که در مجموع در سال 94 برای این موارد 40 میلیارد تومان هزینه شد.

حجت‌الاسلام محمدی با اشاره به اجرای نیات خیریه افزود: این نیات شامل کمک به ایتام و مستمندان، کمک به ازدواج جوانان، کمک به معلولان، اعزام زائر به عتبات عالیات و مشهد مقدس، کمک به دانش‌آموزان و دانشجویان و همچنین خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی است که در مجموع در سال 94، 19 میلیارد و 100 میلیون تومان هزینه شده است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به نیات اجتماعی هم افزود: کمک به مراکز درمانی، آسایشگاه‌ها و واحد‌های خدمات عمومی و همچنین مصارف خاص وقف در این حوزه از نیات دسته‌بندی می‌شود که در مجموع 12 میلیارد و 700 میلیون تومان در این سال هزینه شده است.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: در سال 94 از محل اجرای نیات موقوفات مرتبط با حوزه‌های علمیه 6 میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده است.

وی با اشاره به نیات موقوفات مرتبط با مساجد گفت: این موقوفات دارای قید مکان و زمان هستند و باید به صورت امینانه طبق نظر واقف عمل شود که در مجموع در سال 94، 15 میلیارد و 164 میلیون تومان در این بخش هزینه شده است.

حجت‌الاسلام محمدی، با اشاره به اینکه از محل موقوفات مرتبط با بقاع متبرکه و امامزادگان 3 میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده است گفت: سازمان اوقاف وظیفه عمران و ساخت و ساز بنای امامزادگان و همچنین صحن و زائرسرای اطراف آن را بر عهده دارد که در مجموع در سال 94 ، عملیات عمرانی در 1527 بقعه و در یک میلیون و 363 هزار متر مربع با هزینه 126میلیارد تومان در حال اجرا است.

حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه 2700 مرکز فرهنگی ـ قرآنی در امامزادگان کشور دایر شده است گفت: همچنین در هزار و 870 بقعه متبرکه نماز جماعت برپا شده است و خیمه‌های معرفت نیز به صورت فعال در 400 امامزاده پاسخگوی مسائل شرعی و خانوادگی، و آموزش کودکان است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: در زمینه اعزام مبلغ به سراسر کشور در مناسبت‌های مختلف اعم از ماه مبارک رمضان و ماه‌های محرم و صفر بیش از 12 هزار مبلغ  از حوزه‌های علمیه قم و روحانیون بومی از سوی این سازمان به مناطق مختلف اعزام شده‌اند و به تبلیغ و ترویج معارف اسلامی می پردازند.




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.