دانشجوي سياسي مطلوب در نظام اسلامي به کسي اطلاق مي‌شود که در دانشگاه به درجه بالايي از بينش و درک سياسي رسيده و در قبال سرنوشت خود، جامعه و مسائل سياسي حساسيت لازم را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت روز دانشجو با تاکید بر اینکه بی‌گمان 16 آذرماه نیز در زمره روزهای تاریخ ساز و افتخار آفرینی است که هرگز خاطره روشن آن از ذهن و زبان ملت سربلند و بزرگ ایران پاک نخواهد شد، افزود: در این روز، سه دانشجوی حق‌طلب و آزادی‌خواه با رنگین ساختن سنگفرش‌های دانشگاه تهران به خون سرخ و جوشان خویش، سندي ديگر از روح ميهن‌پرستي، آزادي‌خواهي و استقلال‌طلبي فرزندان اين مرزوبوم را در پیش چشم جهانیان به نمایش گذاشتند و در گوش جهان فریاد کردند که ایرانیان از هر قشری در برابر استعمار، استکبار و دخالت بیگانگان همچون سروی استوار، ایستاده‌اند و برای استقلال کشور حاضر به نثار جان خود نیز هستند.

دکتر هاشمی در این پیام با  اشاره به شرایط حساس کنونی، سرلوحه قراردادن آرمان های اسلامی و ملی، دانش پژوهی، تعمق، نوآوری علمی و تلاش در جهت اعتلای اقتصادی و فرهنگی کشور را از وظایف دانشجویان بر شمرد و تاکید کرد که شرط لازم ایرانی سربلند و قدرتمند، داشتن جوانانی عالم و فاضل است، بی شک شرط کفایت آن نیز داشتن دغدغه سیاسی است.
متن کامل پیام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

نام‌گذاری روزها و هفته‌ها به نام حوادث تاریخ‌ساز و انسان‌های بزرگی که در طول تاریخ طلایه‌دار حرکت‌های آزادی‌خواهانه و حق‌طلبانه بوده‌اند، سنتی پسندیده و نیکوست که یاد و خاطره افتخار آفرین آنان را در ذهن و زبان نسل‌های آینده ماندگار می‌کند.

بی‌گمان 16 آذرماه نیز در زمره روزهای تاریخ ساز و افتخار آفرینی است که هرگز خاطره روشن آن از ذهن و زبان ملت سربلند و بزرگ ایران پاک نخواهد شد.

حماسه 16 آذر سال 1332، بازتاب اعتراض بر حق دانشجویان مسلمان ایران به کودتای 28مرداد و یاد‌آور عکس‌العمل منطقی و حماسه پرشكوه استقامت و پايداري جامعه دانشگاهی در برابر سلطه خارجي و خودكامگي داخلي بود.

در این روز، سه دانشجوی حق‌طلب و آزادی‌خواه با رنگین ساختن سنگفرش‌های دانشگاه تهران به خون سرخ و جوشان خویش، سندي ديگر از روح ميهن‌پرستي، آزادي‌خواهي و استقلال‌طلبي فرزندان اين مرزوبوم را در پیش چشم جهانیان به نمایش گذاشتند و در گوش جهان فریاد کردند که ایرانیان از هر قشری در برابر استعمار، استکبار و دخالت بیگانگان همچون سروی استوار، ایستاده‌اند و برای استقلال کشور حاضر به نثار جان خود نیز هستند. این حرکت آزادیخواهانه در آن سال‌ها توانست همچون فريادي‌رسا و پرطنين،‌ طليعه و تكوين جنبشي را رقم بزند كه بعدها جنبش دانشجويي نام گرفت.

جنبش دانشجويي ایران که تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي بيشترين‌ مساعی خویش را مصروف تقابل و‌ مبارزه با نظام‌ منحط سياسي‌ حاکم بر کشور و ايجاد انقلاب‌ نموده بود، بعد از پيروزي انقلاب به برکت برخورداری از نظامي اسلامي مستقل، مردمي، عدالتخواه و خادم مردم؛ با افتخار وارد عرصه‌ « تعامل» با نظام و مشاركت‌ سياسي‌ شد.

در شرايط پيش آمده پس از انقلاب، صیانت از نظام نوپاي اسلامي، حضور فعال و مؤثر در دفاع مقدس، تلاش براي پیشبرد آرمان‌های بلند معمار کبیر انقلاب  حضرت امام خمینی(ره) و رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و مجاهدت برای آباداني و پيشرفت میهن اسلامی، از افتخارات ارزشمند جنبش دانشجويي محسوب مي‌شود.

در شرايط حساس کنوني نيز دانشجویان با سرلوحه قرار دادن آرمان‌هاي اسلامي و ملي خويش، وظيفه دانش‌پژوهي، تعمق، نو‌آوري علمي و تلاش در جهت اعتلاي اقتصادي و فرهنگي كشور را هرگز از منظر خويش دور نخواهد ساخت.

بدون هیچ تردیدی، امروز نیز تبيين کارکرد‌هاي دانشگاه به عنوان يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي ساختار علمی و فرهنگي کشور و نقشی که دانشجویان در اين زمينه به عهده دارند؛ به خوبي مبين ضرورت تلاش مجدانه و جهادگونه دانشجویان در علم‌آموزی و دانش پژوهی است. شرط لازم ایرانی سربلند و قدرتمند داشتن جوانانی عالم و فاضل است، بی‌شک شرط کفایت آن نیز داشتن دغدغه سیاسی است. سياسى بودن دانشجو بدين معناست كه يك دانشجوي مؤمن و متعهد تنها نبايد در محور مسائل فردى و شخصي خود متمركز باشد و از رويدادهاي جامعه و جهان غافل گرديده  و نسبت به آن بي‌تفاوت باشد، بلكه بايد با اصول و مبانى منطقي و معقول به تحليل حوادث و رويدادهاى جهانى و داخلى بپردازد و موضع مناسب و قاطع اتخاذ نموده و حساسيت لازم را دارا باشد. از این منظر، دانشجوي سياسي مطلوب در نظام اسلامي به کسي اطلاق مي‌شود که در دانشگاه به درجه بالايي از بينش و درک سياسي رسيده و در قبال سرنوشت خود، جامعه و مسائل سياسي حساسيت لازم را داشته باشد.

در پایان، اینجانب ضمن تکریم و تعظیم بلند همتی و مقام رفیع دانشجویان، با گرامیداشت سالگرد حماسه ملی 16 آذر که با ایام اربعین حسینی و 28 صفر مقارن شده، با نثار سلام و درود خالصانه خود به ارواح پاک سه دانشجوی شهید « قندچی، بزرگ نیا و شریعت‌رضوی»، یاد و خاطرة جاوید همه شهیدان راه استقلال و آزادی و دیگر شهیدان دانشجو در عرصه‌های انقلاب و دفاع مقدس را گرامی می‌دارم.

به امید آن که دانشجویان و دانشگاهیان فهیم و فرهیخته ما با الگو‌گیری از انقلاب کربلا و قیام رهایی‌بخش و انسان‌ساز حسینی نه تنها در این روز - بلکه در همه ایام - جلوه‌های نوینی از آگاهی و مسؤولیت‌پذیری توأم با فضیلت و اخلاق و قرین با آزادمنشی و قانون‌گرایی را به نمایش بگذارند و اسوه‌‌هایی حسنه برای سایر آحاد جامعه باشند. اینچنین باد.

 

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.