به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سازمان نظام پرستاری؛ محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری در جلسه هم اندیشی با موضوع بررسی تحلیلی «آئین نامه ابلاغی استفاده از ظرفیت های بیمارستان های خصوصی و دولتی جهت تربیت کارشناسان پرستاری، هدف از این جلسه را اینگونه بیان نمود: ابلاغیه ای که در تاریخ ۲۰ آبان ۹۴ به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است مبنی بر تربیت پرستار در بیمارستانها و از بین بردن پرستاری آکادمیک دارای چالش های فراوانی می باشد.
وی افزود: این طرح یک شبه ابلاغ شده است و از معاونت پرستاری، سازمان نظام پرستاری، دانشگاه های پرستاری و کارشناسان پرستاری در تصمیم گیری برای این طرح بکار گرفته نشده است و یک شک بزرگ برای این رشته و حرفه بوجودآورده اند.
شریفی مقدم در ادامه بیان نمود: اگر به دهه ۷۰ بازگردیم، متوجه می شویم که در آن زمان نیز پرستاران اعلام نمودند که کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان ها وجود دارد و باید به ازای هر تخت بیمارستانی ۱.۸ پرستار وجود داشته باشد که در آن زمان نیز وزارت بهداشت با این تعداد مخالفت نمودند، اما در ۱۵ ماه اخیر وزارت بهداشت به مسئله کمبود پرستار در بیمارستان ها دامن زده در ادامه این توجهات بحث تربیت کمک پرستار را پیش کشیدند و با موج عظیمی از اعتراضات پرستاران روبرو شدند.
وی اظهار داشت: ۸۰ درصد پرستاران طی نظرسنجی که به عمل آمده است مخالف طرح تربیت کمک پرستار هستند. اگر وزارت بهداشت حسن نیت دارد و بحث آن ها در مورد زمین ماندن کار بیماران و بیان می نماید که رسیدگی به کار بیماران بر عهده همراهان آنان است ، سازمان نظام پرستاری ۳۰ هزار کمک بهیار تربیت شده برای این قبیل کارهای بیماران آماده به کار دارد و علاوه بر سازمان نظام پرستاری ، انجمن پرستاری کشور نیز کمک بهیار تربیت شده جهت ورود به بیمارستان ها را تربیت نموده است .
شریفی مقدم گفت: بعد از اعتراضات بوجود آمده به این طرح، بحث جدید وزارت بهداشت که همان تربیت پرستار در بیمارستان ها و هدف آن زیر سوال بردن رشته آکادمیک پرستاری بوده است را بیان نمودند.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: اگر کمبود پرستار مد نظر وزارت بهداشت است طی آماری که ۵ روز در سایت سازمان نظام پرستاری ثبت نام به عمل آمد ۷ هزار نفر پرستار آمده به کار وجود دارد که اگر نیرو های مازاد را در بیمارستان ها کم کنیم می توانیم به جای آن پرستار استخدام نماییم.
وی یادآور شد: به دلیل شرایط نامناسب کاری پرستاران در ایران، پرستاران به کشور های دیگر مهاجرت نموده و جز بهترین پرستاران آن کشورها می شوند.
شریفی مقدم در پایان افزود: طی جلسه ای که برای این طرح در وزارت بهداشت برگزار گردیده است از سازمان نظام پرستاری با ۱۴۰ هزار عضو که به عنوان سازمان رسمی کشور عنوان شده است دعوت به عمل نیامده است، ولی از نماینده سهامداران بخش خصوصی استفاده می شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/