در واپسین روزهای منتهی به اربعین حسینی(ع) زائران و عزاداران از کشورهای مختلف خود را به عراق و نجف اشرف می‌رسانند تا در کنگره عظیم اربعین حضور یابند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زائران ایرانی از مرزهای مختلف کشورمان از جمله مهران، شلمچه و چذابه خود را به عراق می‌رسانند و از آنجا به سمت نجف اشرف حرکت کرده تا در روزهای آینده پیاده‌روی خود را به سمت کربلای معلی آغاز کنند.

 این شهر مملو از زائران اربعین حسینی(ع) است به طوری که در حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) و اطراف آن تردد به سختی امکان‌پذیر است و هرلحظه نیز بر انبوه جمعیت افزوده می‌شود.

تردد خودروها نیز در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر ممنوع شده و زائران ‌باید مسافت نسبتاً طولانی را برای رسیدن به حرم امام علی(ع) طی کنند.

شب‌ها نیز جمعیت عزادار و هیئت‌های مذهبی مختلف ایرانی و غیر ایرانی با حضور در حرم مطهر امام علی(ع) مراسم عزاداری به راه انداخته و در گوشه و کنار حرم حلقه‌های سینه‌زنی و روضه‌خوانی برپا است.

متأسفانه امسال نیز برنامه ریزی‌های صورت گرفته نتوانسته جوابگوی خیل عظیم زائران باشد به‌گونه‌ای که زائران حتی برای اقامه نماز جماعت خود در اطراف حرم مطهر به دلیل مفروش نبودن دچار مشکل هستند.

کمبود اماکن اقامتی

بسیاری از زائران به دلیل اینکه هم اکنون ظرفیت مراکز اقامتی و هتل‌های اطراف حرم مطهر امام علی(ع) تکمیل است، شب‌ها را اطراف حرم مطهر به صبح می‌رسانند 

هوای این روزهای عراق و شهر نجف اشرف نیز بسیار مساعد است و شب‌ها نیز آن قدر سرد نیست که زائران نتوانند در بیرون از حرم مطهر استراحت کنند.

عتبه مقدسه علوی نیز مراکزی را برای پذیرایی زائران در نظر گرفته است و طبق آمارهای اعلام شده در هر وعده ۲۵ هزار غذا بین زائران توزیع می‌‌شود هر چند که این تعداد در مقایسه با جمعیت میلیونی زائران اربعین حسینی بسیار کم است.

وضعیت نظافت شهر نجف اشرف تعریف چندانی ندارد و با توجه به انبوه جمعیت به خیابان‌ها و کوچه پس کوچه‌های شهر و حتی گذرهای منتهی به حرم مطهر از نظر نظافت شهری و جمع‌آوری زباله‌ها توجه چندانی نمی‌شود به‌گونه‌ای که هم اکنون انباشت آشغال و زباله در برخی از کوچه‌ها و گذرها وضعیت غیرقابل تحملی برای زائران به وجود آورده است.


سرویس‌های بهداشتی و آب‌خوری‌ها نیز به اندازه کافی وجود ندارد و زائران زمان زیادی را برای استفاده از سرویس‌های بهداشتی صرف می‌کنند و توصیه می‌شود زائرانی که برای اسکان خود برنامه‌ریزی خاصی نداشته‌اند و جایی را برای اقامت ندارند به زمان اندک اقامت در نجف اشرف بسنده کنند و رهسپار جاده شوند چرا که در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی خدمات رفاهی نسبتاً خوبی به زائران از سوی موکب‌های برپا شده ارائه می‌شود.

وجود امکانات در صحن در حضرت فاطمه زهرا(س)

با توجه به اینکه عتبه مقدسه علوی از ورود تلفن همراه و کفش زائران به داخل حرم ممانعت به عمل می‌آورد و این کار در عتبات عالیات ممنوع است اما در برخی از شیفت شب‌های گذشته با توجه به خیل عظیم جمعیت و نبود امکانات لازم در خصوص کفشداری‌ها، مسئولان حرم تصمیم گرفتند تا هم ورود تلفن‌های همراه و هم ورود کفش‌های زائران البته در داخل پلاستیک را بلامانع اعلام کنند.

بخشی از صحن در دست احداث حضرت فاطمه زهرا(س) در جوار حرم مطهر امام علی(ع) نیز برای استراحت به روی زائران باز شده است و در این مکان خدمات اقامتی مانند پتو و پذیرایی برای زائران فراهم است.

بیشتر زائرانی که به عراق وارد می‌شوند برای تهیه سیم کارت عراقی سعی می‌کنند تا آن را در شهر نجف تهیه کنند که البته در این زمینه ارائه خدمات نسبتاً راضی کننده است، هر چند که هزینه بسته‌های اینترنتی که از سوی اپراتورهای مستقر در عراق ارائه می‌شود در مقایسه با ایران زیاد است؛ اما سرعت آن نیز نسبتاً رضایت بخش است.

در فرودگاه نجف نیز زائران به دلیل کمبود فضای سالن این فرودگاه با مشکلات ترددی مواجه‌اند و ساک‌های مسافران نیز به فضای خارج از سالن فرودگاه منتقل می‌شود که در این زمینه اطلاع‌رسانی کافی صورت نگرفته و همین امر موجب سرگردانی زائران در یافتن کیف‌های خود می‌شود.

از آنجا که مسیر اصلی پیاده‌روی اربعین از انتهای قبرستان وادی‌السلام است، حضور زائران ایرانی این روزها در این بزرگترین قبرستان جهان که شماری از پیامبران و علمای بزرگ شیعه در آن مدفون هستند، پرتعداد است. 
منبع: مهر
 برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.