آزاده دیباج متخصص زنان و زایمان در گفتگو خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مزایا و معایب شیر خشک و شیر مادر گفت: شیر مادر حاوی میزان کافی از ویتامینها، املاح و مواد معدنی به غیر از ویتامین C است.
وی ادامه داد: شیر مادر به علت آنتی بادیهای موجود سبب نوعی ایمنی در مقابل باکتریها و عفونتها میشود. در صورتی که شیر خشک به این صورت نیست.
وی افزود: شیر مادر رقیق ولی شیر خشک به علت چربی موجود نوزاد توانایی هضم آن را ندارد. بنابراین به مشکلاتی همچون نفخ، اسهال و چاقی دچار میشوند.
دیناج بیان کرد: شیر مادر دارای دمای ملایم و استریل شده است، اما در شیر خشک ممکن است در شرایط بسیار تمیز تهیه نشود.
وی اظهار کرد: بعضی از مادران به ندرت دچار خونریزی در غدد هیپوفیر بعد از زایمان میشود که این سبب کاهش هورمون سازنده شیر میشوند البته ناگفته نماند که این اتفاق بسیار نادر است.
دیباج ادامه داد: برخی از مادران آموزش شیردهی به نوزاد خود را ندارند. بنابراین باید آموزشهای لازم شیردهی به مادر داده شود تا در موفقیت شیردهی مؤثر باشد.
این متخصص زنان و زایمان گفت: مادران درد سه روز اول پس از زایمان شیرشان کم و بعد از آن افزایش شیردهی دارند.
وی در پایان در خصوص مدت شیردهی به نوزادان خاطر نشان کرد: حداقل دریافت شیر مادر برای نوزاد به صورت ایدهآل یک سال تا دو سالگی است تا نوزاد از شیر مادر تغذیه کند.
انتهای پیام/