محل جراحت گزیدگی با حیوان باید 20دقیقه شست و شو داده شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ رییس مرکز بهداشت مرودشت در كمیته هاری این شهرستان با اشاره به اقدامات لازم در هنگام گزیدگی با حیوانات، بر لزوم شست و شوی محل گزیدگی به مدت 20 دقیقه با آب و صابون تاکید کرد.

کمیته هاری شهرستان مرودشت، با حضور رییس شبكه بهداشت و درمان، رییس مركز بهداشت، كارشناسان واحد واگیر و کارشناسان ستادی شبكه و مركز بهداشت این شهرستان تشکیل شد.

رییس مركز بهداشت و درمان مرودشت در این نشست با بیان اینکه بیماری هاری نوعی بیماری ویروسی كشنده در گوشتخواران اهلی و وحشی است، گفت: انسان و سایر حیوانات خونگرم پستاندار به طور تصادفی و بیشتر با گزش، به آن مبتلا می شوند.

دكتر محمدرضا دهقانیان گزش حیوانات را اصلی ترین راه انتقال این بیماری دانست و افزود: پس از ظهور علایم، چه در انسان و چه در حیوان، بیمار محكوم به مرگ است.

گفتنی است دوره مقدماتی هاری 2 تا 3 روز پیش از ظهور علایم اصلی است.

وی با اشاره به علایم بیماری در انسان، ادامه داد: در دوره مقدماتی بیماری كه دو تا سه روز پیش از ظهور علایم اصلی است، افسردگی، بی قراری، خستگی، بی اشتهایی، تف اندازی، سوزش و خارش و گاهی درد در محل گزش دیده می شود، اما پس از این دوره، انسان نسبت به تمام محرك های فیزیكی، شیمیایی، حسی و بویایی واكنش نشان می دهد.

دکتر دهقانیان كوچكترین صدا یا نور را عامل یجاد تشنج در این دوره بیماری عنوان کرد و گفت: این امر باعث می شود بیمار خود را به در و دیوار بزند، عطش داشته باشد و اطراف دهان او را كف می پوشاند، اما به علت انقباض عضلات گلو قادر به نوشیدن آب نیست و با دیدن یا شنیدن صدای آب به شدت تحریك می شود.

این مسئول بهداشتی در مرودشت تصریح کرد: پس از این دوره، بیمار بر اثر گرفتگی شدید عضله قلب و فلج دستگاه تنفسی، جان خود را از دست می دهد.


وی در رابطه با راه های پیشگیری از هاری، گفت: خودداری از نگهداری سگ و گربه در منزل مگر در موارد استثنا كه باید سگ قلاده داشته و واكسیناسیون او كامل باشد، شناسایی سگ های صاحب دار بدون قلاده و همكاری با مأموران دامپزشكی برای واكسیناسیون و قلاده گذاری آنها، خودداری از تردد سگ های صاحب دار در مکان های عمومی و جلوگیری از تماس آنها با سگهای ولگرد و همكاری با مأموران بخشداری و شورای اسلامی روستاها در این زمینه ضروری است.

دکتر دهقانیان جمع آوری زباله و خودداری از ریختن زباله و پس مانده های غذایی در اطراف منازل و مکان های عمومی را از راهکارهای مهم پیشگیری از هاری برشمرد و ادامه داد: اطلاع سریع از بروز هر گونه تغییر رفتار در حیوان به مأموران دامپزشكی و مركز بهداشت، شست و شو و ضدعفونی محل جراحت فرد حیوان گزیده با آب و صابون به مدت 15 تا20 دقیقه و انتقال بی درنگ به مركز بهداشت برای واكسیناسیون در این زمینه ضروری است.

رییس مرکز بهداشت مرودشت به کارشناسان بهداشتی این نشست توصیه کرد بر ادامه واكسیناسیون فرد مجروح با بررسی كارت واكسیناسیون و پیگیری، آموزش، راهنمایی و اعلام سریع آن به مركز بهداشتی و درمانی نظارت داشته باشند.
محمود علی زارعی كارشناس و مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرودشت نیز گفت: چهار مركز خلیج فارس، مراكز درمانی شبانه روزی مهجن آباد كامفیروز، كوشكك رامجرد و سیدان به صورت 24 ساعته، برای ارائه واكسن هاری فعال هستند.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 
انتهای پیام/ب


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.