وی گفت: کشت زعفران در شهرستان مرند از سال 1381 با آوردن پیازهای زعفران از استان خراسان شروع شده و هر ساله به صورت تدریجی بین کشاورزان افزایش یافته است و با توجه به اینکه این محصول جزو گیاهان کم مصرف آبی بوده و از نظر اقتصادی ارز آور است، در بین کشاورزان جایگاه خاصی دارد.
رحیم زاده اضافه کرد: سطح زیر کشت در سال گذشته، 95 هکتار بوده که امسال با تهیه بذر مرغوب و مناسب از خود شهرستان، 20 هکتار افزایش کشت پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بر اساس پیش بینی های انجام گرفته در شهرستان مرند 115 هکتار مزارع زعفران توسط 125 نفر زعفرانکار کشت و برداشت می شود که از این مقدار تخمین زده می شود 330- 300 کیلوگرم زعفران خشک برداشت شود که متوسط برداشت زعفران از هر هکتار سه الی چهار کیلوگرم میباشد.
رحیم زاده از زعفران کاران خواست با توجه به مناسب بودن آب و هوا، نسبت به آبیاری زود هنگام و مصرف کود های آلی و فسفاته لازم، عملکرد مزارع خود را افزایش دهند .
مدیر شهرستان ویژه مرند افزود: دو واحد بسته بندی دارای برند محلی و تجاری راه اندازی شده و همچنین چند واحد بسته بندی خانگی که به خرید و بسته بندی و فرآوری در بسته های خاصی اقدام و نسبت به فروش و صادرات آن تمهیدات لازم را انجام داده است.
وی اضافه کرد: تاکنون در این مورد نسبت به توسعه این واحدها از محل توسعه کشاورزی و سایر منابع به بهره برداران تسهیلات بانکی اعطا شده و مقرر است جهت جایگزینی این محصول نسبت به سایر محصولات پر مصرف از محل صندوق مهر امام رضا (ع) تسهیلات بانکی ارایه شود.