دکتر پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: زنانی که میخواهند وزن متعادل و متناسب قبل و بعد از بارداری داشته باشند باید در 9 ماه بارداری تحت نظر متخصصین تغذیه قرار بگیرند. مشاورههای تغذیهای پیش از زایمان میتواند از اضافه وزن و چاقی بیش از حد در این دوران جلوگیری کند.
فرحبخش افزود: خانمهای بارداری که از یک ماه پس از زایمان به متخصص تغذیه مراجعه مینمایند باید رژیمهای مخصوص شیردهی را رعایت کنند.
وی افزود: وزن خانمهای شیرده در این دوران آهسته کاهش مییابد و به مرور وی به محدوده نرمال وزنی میرسد. بسیاری از خانمهای باردار بر این باورند که نمیتوان وزن خود را در دوران شیردهی کم کنند و تصور مینمایند که با لاغر شدن دچار کاهش شیر و اختلال رشد نوزاد خود مواجه خواهند شد، اما با داشتن رژیم غذایی هیچ کاهش مصرف شیرینیجات و کربوهیدراتها به سادگی میتوان به وزن دلخواه بازگشت. مصرف مایعات به میزان کم و کاهش شیر توسط نوزاد از عوامل کاهش وزنهای نادرست توسط مادران میباشد.
فرحبخش خاطرنشان کرد: مادرانی که در دوران شیردهی وزن خود را کم میکنند احتمال پایدار شدن چربیهای اضافه در بدنشان زیاد میشود و احتمال اینکه نوزادشان در آینده مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت گردند افزایش مییابد.
وی در ادامه گفت: در شش ماه اول شیردهی، حدود 330 کالری به مقدار مورد نیاز انرژی روزانه مادر به عنوان سهم شیردهی را اضافه مینمایم که این مقدار در شش ماهه دوم شیردهی حدود 400 کالری افزایش خواهد یافت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/