یمن از ابتدای امسال هدف جنگ همه‌‌جانبه عربستان و متحدانش قرار گرفته و بیش از ۶ هزار نفر از مردم آن کشته شده‌اند. انصارالله، ارتش و گروه‌های مردمی یمن در یک جبهه و ائتلاف سعودی، القاعده و داعش در جبهه دیگر قرار دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همزمان با بیداری اسلامی در غرب آسیا، کشور یمن نیز در محور انقلاب و اعتراضات مردمی به فساد حکومتی قرار گرفت و پس از سالها حکومت دیکتاتوری علی عبدالله صالح به پایان کار خود رسید و با دخالت آمریکا و عربستان، دولت انتقالی به ریاست معاون صالح (عبدربه منصور هادی) قدرت را در دست گرفت.
پس از گذشت چند ماه دولت انتقالی نتوانست به وظایف خود عمل کند و با ادامه راه گذشته و خدمت به عربستان، در مسیر انقلاب بن‌بست ایجاد کرد اما مردم تسلیم نشدند و توانستند این سد را در تابستان سال گذشته (1393) بشکنند تا سرانجام منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی زمستان سال گذشته از صنعا به عدن فرار کند و در ادامه به آغوش سعودی‌ها بازگردد.  
با تسلط کمیته‌های انقلابی و احزاب یمنی بر شهر صنعا، پایتخت یمن، مبارزه با گروه‌های تروریستی در دیگر استان ها نیز در دستور کار قرار گرفت و ارتش این کشور با کمک نیروهای انقلابی توانستند بخش های زیادی از استان های یمن را از لوث وجود عناصر تروریستی پاکسازی کنند.

اما این اتفاق به مذاق عربستان که تسلط حداقل 50 ساله خود بر یمن را از دست رفته دید، به شکلی همه‌جانبه به یمن حمله کرد و سرانجام در پی توافق مسقط، نیروهای انصارلله و نیروهای ارتش به طور کامل از چند استان جنوبی، از جمله استان عدن، مناطق شمالی و مرکزی استان لحج، جنوب و جنوب شرقی استان تعز که هم‌اکنون عرصه شدیدترین درگیری‌هاست، عقب‌نشینی کردند.

نیروهای انصارالله و ارتش یمن براساس این توافق، از 90 درصد استان ابین، بخش‌هایی از غرب استان شبوه، بخش‌های شرقی استان مأرب نیز عقب‌نشینی کردند.

چه استان‌هایی در یمن تحت کنترل انصارالله است؟‌    

مناطق تحت کنترل ارتش یمن و انصارالله، گروه های تروریستی، شورشی‌های طرفدار رئیس جمهور مستعفی به تفکیک استان‌ها به شرح ذیل است.

از 22 استان یمن، 9 استان به طور کامل تحت اختیار ارتش و انصارالله است. این استان‌ها، «صعده»، «عمران»، «الحدیده»، «صنعا»، «حجه»، «المحویت»، «ریمه»، «ذمار» و «إب» هستند.

انصارالله و ارتش یمن علاوه بر تسلط به 85 درصد دو استان «تعز» و «بیضاء»، کنترل 70 درصد استان الجوف، 50 درصد استان مأرب، 20 درصد استان لحج ، 15 درصد استان ضالع ، 10 درصد استان ابین، 5 درصد استان شبوه را در اختیار دارند.

  حضرموت و المهره

اما در استان صحرایی حضرموت 60 درصد مناطق در کنترل شورشیان طرفدران رئیس جمهور مستعفی (منصور هادی) و نیروهای تروریستی القاعده است و 40 درصد این استان نیز بیابانی است.

در مرکز و جنوب غرب این استان درگیری پراکنده میان شورشیان طرفدار هادی و عناصر تروریستی ادامه دارد اما قابل تامل است جنگنده‌های ائتلاف برای کمک به شورشیان تاکنون مواضع تروریست ها را در این مناطق مورد هدف قرار نداده اند.

شورشیان طرفدار منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی نیمی از استان «المهره» را در کنترل دارند و مناطق باقی مانده این استان بیابانی است.

   عــــدن  

شورشیان حامی منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی بیش از 70 درصد استان «عدن» را در کنترل خود دارند و مناطق باقی مانده در تحت کنترل گروه‌های تروریستی القاعده و داعش است.

   تـعـز ، بیضاء، ابین   

در شرق شهر تعز مرکز استان تعز، در جنوب استان‌های بیضا و مکیراس، استان مارب، غرب استان شبوه و ریحان درگیری میان نیروهای هادی و نیروهای یمنی ( انصارالله و ارتش یمن) ادامه دارد.

در غرب استان بیضاء و شهر رداع درگیری ها میان انصارالله و ارتش یمن با عناصر تروریستی داعش در جریان است. 

در شهر ساحلی زنجبار (مرکز استان ابین) در جنوب استان ساحلی ابین مناطق به شکل 50 و 50 میان طرفدران منصور هادی و گروه تروریستی القاعده تقسیم شده و هیچ گونه درگیری گزارش نشده و جنگنده های ائتلاف سعودی عربی هیچ اقدامی برای هدف قرار دادن مناطق تحت نفوذ تروریست ها انجام نمی دهند. 

ناگفته نماند جنگده های ائتلاف عربی سعودی علی رغم حملات شبانه روزی علیه مردم یمن و کشتار زنان و کودکان، مناطق تحت نفوذ تروریست‌ها داعش و القاعده را به هیچ وجه مورد حملات هوایی و زمینی خود قرار نمی‌دهند. 


کدام استان‌های یمن دراختیار انصارالله است؟+نقشه


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.


منبع: فارس
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.