سیستم‌ پزشکی کشور به حضور روانشناسان در کنار سایر متخصصان و آموزش‌های روانشناسی آنان نیاز دارد.

دکتر شهرام وزیری روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مشکلات روانی که بیماران مبتلا به سرطان با آن مواجه هستند، گفت: از جمله مواردی که باید در خصوص بیماران مبتلا به سرطان مورد توجه قرار گیرد جنبه‌های روانی، اجتماعی و معنوی است که باید به آن بپردازیم و راهکارهایی علمی در این راستا به کار گرفته شود، هدف ما پر رنگ کردن نیازهای بیماران سرطانی اما نه فقط از لحاظ جسمی بلکه از لحاظ روحی-روانی است. 

وی در خصوص نیاز بیمارستان ‌ها به حضور روانشناسان در کنار دیگر تخصص‌ها برای درمان بیماران سرطانی عنوان کرد: در برخی مراکز حرکتی برای حضور روانشناسان در کنار دیگر متخصصان در طول دوره‌ درمان صورت گرفته است اما هنوز کمبودهای زیادی در این خصوص احساس می‌شود. 

این صاحب نظر در خصوص مواردی که نیاز به آموزش‌های روانشناسی در طول دوره درمان بیماران دارند، تصریح کرد: سه گروه در طول درمان برای آموزش روانشناسی درگیر هستند یکی سیستم بهداشتی که شامل پرستاران و ناظران هستند که به طور مستقیم با شرایط مواجه می‌شوند که می‌تواند تاثیر شدیدی را بر روحیه و روان آنها بگذارد و دسته‌ی دوم خانواده بیماران هستند که با بیماران در ارتباط هستند و نهایتا بیماران که باید مورد آموزش قرار بگیرند.

وی در ادامه گفت: ما باید بازخوانی و بازبینی مجدد در این زمینه داشته باشیم، چرا که می‌تواند در هزینه‌های درمانی نیز صرفه‌جویی شود، مثلا اصرار خانواده به استفاده از راه درمانی خاص در صورتی که پزشک آن را مفید و موثر نمی‌داند و حتی بالعکس که آموزش‌های روانشناسی می‌تواند این مشکلات را بر طرف کند. این سیستم در نظام پزشکی با در اختیار گذاشتن فضایی برای استراحت پرسنل درمانی انجام می‌دهند.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار