دکتر علی باجلان متخصص روانشناسی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معمولاً انسانها احساسات درونی خود را اول با سخن و گفتار دوم با اعمال و کردار ابراز میکنند اما گاهی ناخواسته و بدون قصد و غرض با سخنان نسنجیده، به ارزش کلام و شخصیت خود آسیب میرسانند.
وی افزود: زخم زبان، نیش و کنایه به طور مستقیم روان فرد را تحت تأثیر قرار میدهد، وقتی تکرار نیش و کنایه زدن در فرد به صورت عادت درآید باعث دور شدن اطرافیان از جمله خانواده، دوست و مهمتر از همه، همسر از فرد کنایه زننده میشود.
دکتر باجلان درخصوص دافعهای که این افراد ایجاد میکنند، اظهار داشت: معمولاً این افراد دافعهای زیادی ایجاد میکنند، دوستان و حتی اعضای خانواده زیاد به صحبت کردن با آنها دلخوش نیستند زیرا این افراد قادر به حفظ احترام و حریم طرف مقابل خود نمی باشند. اما مهمتر از همه تخریب روابط به وسیله نیش و کنایه در بین همسران است، وقتی زن و مرد از هم رنجش پیدا میکنند و در صدد رفع آن بر نمیآیند، ناراحتیها روی هم انباشه شده و رابطهیشان به تدریج سرد میشود.
وی عنوان کرد: درشتگویی برخی خانمهای که استقلال مالی پیدا کردهاند برای آقایانی که از کودکی در گوششان خوانده شده زمانی که پول و زور داشته باشی مرد هستی، سنگین است و موجب اختلاف میشود و گاهی حتی ممکن است این ادعاها و نپذیرفتن تفاوتها و عدم درک طرف مقابل منجر به طلاق شود.
این روانشناس خاطرنشان کرد: زنان بیش از مردان اهل نیش و کنایه هستند و احساسات خود را اغراقآمیز جلوه میدهند و محدودیتی در استفاده از لغات نمیبینند، اما مردان کلمات را واقعی پنداشته و واکنشهای نامناسب نشان میدهند، دیگر اینکه مردان حرفهای زنان را لغت به لغت معنا میکنند، بنابراین برای زندگی بهتر به خانمها توصیه میشود، وقتی به همسرشان صحبت میکنند کلمات را سنجیده و حساب شده به کار ببرند و آقایان نیز زیاد به نوع کلماتی که خانمها استفاده میکننده، حساس نشوند و خرده نگیرند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/