کتاب «قانون کتاب» به کوشش نغمه طالاری و با مقدمه‌های مجید غلامی جلیسه و سید فرید قاسمی توسط انتشارات موسسه خانه کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی خانه کتاب؛ این اثر حاوی متن کامل قانون‌ها، تصویب‌نامه‌ها، آیین‌نامه‌ها و توافقنامه‌های بین‌المللی مربوط به کتاب، به ترتیب زمانی از آغاز تا امروز است.

این کتاب در 6 بخش قوانین، آئین‌نامه‌ها، تصویب‌نامه‌ها، اساس‌نامه، موافقت‌نامه‌ها و آرای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تنظیم و تدوین شده است.

قانون مطبوعات مصوب سال 1326 هجری قمری، قانون تاسیس کتابخانه‌های عمومی در تمام شهرها در سال 1344، قانون تعیین تکلیف کتاب مصادره‌ای، قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان، تصویب‌نامه صدور کتب و نشریات به خارج از کشور، معافیت‌های مالیاتی و مصوبات جدید آن، تصویب‌نامه درخصوص تنظیم اساسنامه و تشکیل صندوق اعتباری حمایت از نویسندگان و هنرمندان کشور، طرح اهدای جایزه ادبی جلال آل احمد، موافقت‌نامه برای وارد کردن لوازم تربیتی و علمی و فرهنگی و ... از جمله موضوعات گردآوری شده در این کتاب است.

مجید غلامی جلیسه؛ مدیرعامل خانه کتاب در مقدمه خود بر کتاب «قانون کتاب» می نویسد: کتاب حاضر که مشتمل بر مجموعه قوانین حوزه نشر است، گامی مهم برای آشنایی به این قوانین و چند و چون آن است. این کتاب در وهله اول دست‌نامه‌ای مهم برای فعالان حوزه نشر یعنی پدیدآورندگان کتاب، چاپخانه‌داران، ناشران، کتابفروشان، ... و همچنین مدیران و برنامه‌ریزان حوزه کتاب به شمار می‌رود تا بتوانند با مطالعه و بهره‌گیری از قوانین موجود در آن نگاهی حرفه‌ای و قانونمند به فعالیت‌های خود در این حوزه داشته باشند، و در وهله دوم امکانی است برای مدیران حوزه کتاب و قانون‌گذاران تا با نگاهی موضوعی کاستی‌ها و خلأهای این بخش را بهتر از قبل شناخته و نسبت به تصحیح، تکمیل و یا تدوین قوانین اقدامات لازم را برای برنامه‌ریزی بهتر در حوزه کتاب صورت دهند.»

سیدفرید قاسمی، مدیر مرکز کتاب‌پژوهی ایران نیز در یادداشت خود که در ابتدای کتاب منتشر شده سیر تاریخی قوانین کتاب در ایران از آغاز تا مشروطه را ارائه کرده است. او سرآغاز قانون کتاب چاپی را در ایران به سال 1048 قمری ( 1638 میلادی) و همراه با انتشار نخستین کتاب با عنوان ساغموس (زبور داوود) در اصفهان می‌داند. اگرچه به گفته هم او، در تعریف تخصصی و جایگاه قانون در نظام حقوقی ایران امروز، اصل بیستم متمم قانون اساسی (1325 ق) و مواد 1 تا 5 و 23 تا 25 نخستین قانون مطبوعات ( 1326 ق) را باید نقطه شروع قوانین کتاب در ایران دانست.

نخستین چاپ کتاب «قانون کتاب» به کوشش نغمه طالاری، با شمارگان 1000 نسخه، در 392 صفحه، به بهای 300 هزار ریال، از سوی خانه کتاب راهی بازار نشر شده است.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار