بگزارش
دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، یادتان میآید که در گذشتهای نه چندان دور اگر میخواستید در میهمانیهای خانوادگی عکس بگیرید باید از دوربین دیجیتال استفاده میکردید، سپس دوربین را به کامپیوتر یا لپتاپ وصل میکردید، عکسها را از حافظه دوربین به دستگاه خود کپی میکردید و سپس عکسها را با خویشاوندان و دوستان به اشتراک میگذاشتید. ولی سال ۲۰۱۵ سال انقلاب در نحوه عکاسی و عکس گرفتن بوده است.
دیگر کسی به آنصورت نیازی به دوربین دیجیتال ندارد و به دنبال خرید آن نیست. چرا که این وظیفه از دوربین دیجیتال به گوشیهای تلفن همراه واگذار شده و این روزها حتی گوشیهای هوشمند رده پایینی که وارد بازار میشوند نیز حداقل یک دوربین ۸ مگاپیکسل برای عکس گرفتن دارند.
جالب این که کیفیت این دوربینها دائما در حال بهبود است و عکسهای خوبی میتوان با آنها انداخت. در آنطرف گوشیهای رده بالا قرار دارند که واقعا از دوربینهای فوقالعادهای برخوردار هستند. ولی فرق نمیکند که شما از گوشی رده پایین استفاده کنید یا گوشی رده بالا. چرا که همیشه میتوانید از منطقه امن بیرون بیایید و بهجای استفاده از حالت "auto” از امکانات و قابلیتهایی که در گوشی قرار دارد برای گرفتن عکسهای بهتر تلاش کنید. در زیر چند روش به شما یاد میدهم تا بتوانید عکسهای بهتری بیاندازید.
از فلش استفاده نکنید
فلش برای مواقع ضروری است حتی زمانیکه از دوربینهای DSLR استفاده میکنید. اگر میتوانید از نور معمولی محیط برای روشن و زیبا کردن عکس استفاده کنید حتما همین کار را انجام دهید چرا که عکس بیشتر طبیعی به نظر میرسد.
روی دوربین گوشیهای هوشمند زمان و مکان برای فلش LED در نظر گرفته شده ولی به دلیل اینکه خیلی نزدیک به لنز قرار دارد ممکن است که تأثیر بد و نامطلوبی روی عکس داشته باشد. اگر احساس میکنید که نور محیط برای گرفتن عکس کافی نیست ISO و میزان نوردهی (EV) را افزایش دهید. بخاطر داشته باشید که افزایش ISO باعث میشود تا عکس شما حالت نقطه نقطه یا به اصطلاح پارازیت داشته باشد.
هرگز از زوم دیجیتال استفاده نکنید، هرگز!
زوم دیجیتال به دلیل اینکه عکسهای گرفته شده با گوشیهوشمند را خراب میکند زیاد نام خوبی از خود به جا نگذاشته است. تنها کاری که زوم دیجیتال انجام میدهد بزرگتر کردن و بریدن عکس است، مگر اینکه دوربین شما از زوم اپتیکال برخوردار باشد یعنی جایی که لنز دوربین از دستگاه شما بیرون میزند (درست مانند چیزی که در زوم گوشی سامسونگ گلکسی K دیده بودیم که البته خیلی گوشی خوبی ار آب در نیامد).
شاید سئوال کنید که نمیتوانم بعد از اینکه عکس انداختم این کار را انجام دهم؟ بله، میتوانید ولی نکته دقیقا همینجا است. زوم دیجیتال تنها کاری که میکند محدود کردن گزینههای شما برای ویرایش عکس است. سعی کنید در حالت کوچکنمایی عکس خود را بگیرید و سپس روی آن هر کاری که میخواهید انجام دهید.
به تنظیمات بهترین، بدترین و خودکار عکسها دقت کنید
همه ما وقتی عکس میگیریم بعضی از آنها خیلی خوب درمیآید و بعضیها واقعا بد. هر زمان که عکس میگیرید، فرق نمیکند که خوب باشد یا بد، به توضیحات عکس دقت کنید تا ببینید که ISO، مدت زمان نوردهی و دیافراگم آن چه بوده است. از این طریق شما به آرامی و آهستگی یاد میگیرید که با توجه به شرایط نور محیط، چه تنظیماتی روی گوشیهوشمند شما بهتر جواب میدهد. این قضیه برای عکسهای حالت auto خیلی کاربرد دارد چرا که متوجه میشوید گوشی در حالت پیشفرض چه تنظیماتی دارد تا بتوانید آنها را به درستی تغییر دهید.
از حالت HDR استفاده کنید
برای گرفتن عکس از اجسام بیحرکت و ساکن بهترین حالت استفاده از HDR است البته حتما باید دستهای شما ثابت بماند. کاری که HDR و(High Dynamic Range) (گستره دینامیکی بالا) انجام میدهد آن است که میزان نور و سایه در عکس را مساوی نگه میدارد. این قابلیت برای عکسهایی که کنتراست بالا دارند خیلی مفید است. زمانیکه در حالت HDR عکاسی میکنید HDR بصورت همزمان دو یا چند عکس با نوردهیهای متفاوت میاندازد. بعد از آن بهترین و روشنترین بیتها را در قالب یک عکس با هم ترکیب میکند. باید حتما دوربین را کاملا ثابت نگه دارید و کوچکترین لرزشی به دست خود ندهید در غیر اینصورت عکس شما تار میشود.
از فیلترهای بعد از پردازش استفاده کنید
خیلیها هستند که کوچکترین اعتنایی به آنهمه فیلترهای دوستداشتنی نمیکنند. فیلترهایی که میتواند واقعا باعث بهبود عکس شما بشود. ولی برای کسانی که علاقمند به عکاسی با گوشی خود هستند فیلترهای رترو (Retro)، سیاه-سفید، ویندمیر (Windmere)، ایسلندیا (Islandia) و سایر فیلترهای موجود میتواند به یک عکس هویت ببخشد. خیلی از گوشیهایهوشمند آندرویدی از بهترین فیلترهای موجود برخوردار هستند. ولی اگز خیلی زمان برای این کار ندارید بهتر است از Pixlr استفاده کنید.
قانون سومیها
این یکی از آسانترین قوانین عکاسی است، ولی در عین حال ارزش خیلی زیادی برای بهتر شدن ترکیبات عکس شما دارد. ایده کلی این است که معمولا چشمان ما بصورت کاملا طبیعی و ذاتی به عکسهای جذب میشود که به سه قسمت تقسیم شده باشند که در این حالت معمولا چیزی که از همه مهمتر است مورد توجه قرار نمیگیرد. برای رفع این مشکل، خیلی از دوربینهای گوشیهای هوشمند به شما این امکان را میدهند که زمان عکاسی از دو خط افقی و دو خط عمودی استفاده کنید. موضوع اصلی عکس شما باید در یکی از چهار نقطه تلاقی این خطها باشد تا از نظر تئوری عکسی بگیرید که لذت بصری خوبی داشته باشد. حتما آن را امتحان کنید.
باشگاه خبر نگاران جوان بي نهايت ممنون