به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،پایگاه آمریکایی المانیتور (al-monitor) در مقالهای با عنوان " متوازنسازی محتاطانه ایران" به اثرات توافق هستهای بر رواب ایران و آمریکا و سیاستهای رهبری درخصوص ممنوعیت مذاکره با شیطان بزرگ پرداخت و بیان کرد که ایران از تماسهای بیشتر با آمریکا اجتناب میورزد.
در ابتدای این گزارش آمده است با اینکه توافق هستهای را تایید کرده و در مسیر اجرا شدن قرار داده است ولی " رهبری این کشور هرگونه صحبت دوجانبه با آمریکا برسر مسایل منطقهای را رد میکند." به همین دلیل است که ایران برای حل بحران سوریه به سراغ روسیه و اروپا رفته است!
این پایگاه خبری معتقد است با عدم مذاکره ایران و آمریکا برای حل مسایل سوریه، ایران برای این منظور قصد برقراری ارتباط با اروپا برای پایان دادن به بحران سوریه را دارد. همچنین اروپاییها قصد دارند به آغاز گفتوگوها میان ایران و عربستان، کمک کنند که تا اکنون از سوی سعودیها رد شده است.
درپی فرا رسیدن روز رسمی اجرای توافق (18 اکتبر - 26 مهر) دیپلماتهای ایران و کشورهای 5+1 در وین برای اولین جلسه نظارت بر اجرای برجام گردهم میآیند. انتظار میرود اکنون که ایران تعهدات خود را انجام داده، تحریمها نیز تا پایان سال برداشته شوند. آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز دیروز (پنجشنبه) اعلام کرد که ایران اقدامات لازم برای پاسخ دادن و ارایه دسترسی به گذشته مشکوک ابعاد نظامی برنامه هستهاش را انجام داد.
المانیتور با اشاره به دیدار امیرعبداللهیان معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه با مقامات سیاست خارجه اتحادیه اروپا، آن را نادر توصیف کرد و نوشت: " هلگا اشمید، معاون دبیرکل اتحادیه اروپا و فرانک اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان در روزهای آتی به ایران سفر خواهند کرد تا بر سر بحران سوریه و مسایل مربوط به اجرای توافق گفتوگو کنند."
اشتاینمایر نیز قصد دارد بعد از ایران با سفر به عربستان مقدمات مذاکرات این دو کشور را فراهم آورد و در این زمینه گفت: " ما باید تلاش کنیم تا پلی را میان ایران و عربستان بسازیم تا برای همگان روشن شود که در پایان ما توانستیم همه طرفهای منطقهای مورد نیاز را بر سر میز مذاکره بیاوریم."
در ادامه این گزارش آمده است: " سراسیمگی ایران برای ارتباط با اروپا و روسیه درمورد بحران سوریه، در خلاف با تماسهای محدود این کشور با آمریکا در ماه گذشته است. رهبر عالی ایران این هفته هرگونه مذاکره با آمریکا بر سر مسایلی غیر از هستهای را ممنوع کرد و هشدار داد نفوذ آمریکا هویت و استقلال فرهنگی ایران را تهدید میکند."
"این تذکرات تا حدودی در رفتار محتاطانه مقامات ایرانی در نیویورک (درحاشیه مجمع عمومی سازمان ملل) نیز مشاهده شد زمانی که مقامات آمریکایی خواستار مذاکره درباره سوریه بودند ولی ایرانیان آن را نپذیرفتند."
المانیتور با اشاره به آزمایش موشک بالستیک جدید عماد، نمایش تونلهای زیرزمینی سپاه و محکومیت جیسون رضاییان خبرنگار جاسوس روزنامه واشنگتن پست نوشت: " در حالی که ایران در تمام بدنههای رسمی برای توافق هستهای پیش رفته است، همزمان نمایش جسورانهای از قدرت خود را در زمینه های مختلف نشان داد که خیلی از آنها با مواضع طرف مذاکره کننده غربی و احتمالا عربی درتضاد است."
این مقاله درباره مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص برقرار نکردن رابطه با آمریکا مینویسد: " [آیتالله] خامنهای میخواهد مطمئن شود که توازن قدرت از توافق هستهای متاثر نخواهد شد. اما دعوای داخلی ایران (در مجلس) بر سر برنامه جامع اقدام مشترک آنقدر زشت و زننده بود که باعث شد درگیریهای کنگره آمریکا خوب جلوه کند."
المانیتور در پایان درباره اجرای توافق از سوی آمریکا نوشت: " دولت ایالات متحده نیز درحال بررسی چگونگی سازماندهی کردن اجرای کامل توافق هستهای ایران میباشد که احتمال دیگر گفتوگوهای بالقوه با ایران را برسر مسایل منطقهای حفظ خواهد کرد. اجرای کامل توافق از سوی آمریکا در سال بعد، باعث خواهد شد ریئس جمهور بعدی این کشور نیز به آن پایبند بماند."
منبع:جام نیوز
انتهای پیام/