توجه کنید که فشارخون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی هم بالا میرود اما فردی که دچار بیماری فشارخون بالا است، به هنگام استراحت نیز فشارخونی بالاتر از حد طبیعی دارد.
1) استرس:
وقتی در وضعیتی فوقالعاده مانند تغییر موقعیت، اضطراب و عصبانیت قرار میگیریم، بدن ما فعالیت خود را با مجموعهای از تغییرات سریع داخلی تنظیم میکند که یکی از مهمترین آنها آزاد شدن هورمون آدرنالین از غدد فوق کلیوی است که با افزایش تعداد ضربان قلب و تنگ شدن عروق به کمک برخی ترشحات دیگر به بالا رفتن فشارخون منجر میشود.
2) رژیم غذایی:
تحقیقات نشان میدهد که نمک از عوامل افزایش دهنده فشارخون است. مصرف نمک زیاد از دوران کودکی پایهای برای بالا رفتن فشارخون در سنین بالاتر میشود.پس بهتر است میزان نمک در غذای روزانه کودک، به خصوص شیرخوار محدود و یا حذف شود و در دوران بزرگسالی هم به اندازه مناسب باشد.
3) سیگار:
سیگار به دلیل اینکه به آزاد شدن هورمون آدرنالین منجر میشود موجب افزایش فشارخون میشود.
4) سن بالای 60 سال:
تحقیقات نشان میدهد که آسیب دیدن سلولهای کلیه، مهمترین علت ابتلا به فشارخون در نوار سن است. بهترین راه جلوگیری از آسیب دیدن سلولهای کلیه، اصلاح رژیم غذایی و استفاده از میوهها و انواع سبزیها و غلات و حبوبات است.
5) چاقی:
فشارخون بالا در افراد چاق دو برابر افرادی است که اضافه وزن ندارند یا وزن طبیعی دارند. افراد چاق و دارای اضافه وزن در صورتی که رژیم غذایی خود را نیز تعدیل نکنند، علاوه بر ابتلا به فشارخون بالا، در معرض انواع صدمات ناشی از فشارخون مانند سکته و بیماریهای قلبی نیز قرار دارند.
6) بیماری تصلب شرایین:
تصلب شرایین یا سختی عروق اصلی، پرفشاری مزمن خون است که عامل شروع آن، آسیب به جدار داخلی عروق است که به دنبال رسوب کلسیم و کلسترول در جدار عروق ایجاد میشود.
انتهای پیام/