تابلوي سالن آرايش و پيرايش جلوي در نصب شده اما اينجا فقط آرايشگاه نيست. يك خانه مسكوني با چندين اتاق تودرتو كه هر كدام از اتاق‌ها براي منظوري مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مشاور امور بانوان رئيس سازمان تعزيرات حكومتي كشور با اشاره به فعاليت ۱۰ تا ۲۰ هزار آرايشگاه زنانه فاقد مجوز در تهران، گفت: «تعداد آرايشگاه‌هاي زنانه داراي پروانه كسب ۱۰۴۷ عدد است كه فقط ۴ الي ۸ بازرس بر فعاليت آنها نظارت مي‌كند.» تخلفاتي كه آرايشگاه‌هاي زنانه مرتكب مي‌شوند تنها در نداشتن مجوز خلاصه نمي‌شود، بلكه اقدامات مختلفي آنجا انجام مي‌شود كه هيچ شباهتي به آرايشگري ندارد. از سوي ديگر قيمت‌هاي گزافي كه بابت خدمات مختلف از مشتريان دريافت مي‌شود هيچ مبنا و پايه و اساسي ندارد.
 
تابلوي سالن آرايش و پيرايش جلوي در نصب شده اما اينجا فقط آرايشگاه نيست. يك خانه مسكوني با چندين اتاق تودرتو كه هر كدام از اتاق‌ها براي منظوري مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در يكي از اتاق‌ها فال و به قول خودشان انرژي درماني مي‌كنند، اتاق مجاور كارهاي پوستي، تزريق انواع ژل و بوتاكس زيرنظر متخصص مجرب را انجام مي‌دهد در حالي كه دراتاق مجاور يك سري لباس و زيورآلات از كشورهاي همجوار آورده و يك خانم آنها را براي فروش گذاشته و حتي درگوشه سالن هم يك دستگاه سولاريوم قرار دارد كه براي برنزه شدن و تغيير رنگ پوست مورد استفاده قرار مي‌گيرد. انواع خدماتي كه در اين آرايشگاه انجام مي‌شود، بدون اينكه قيمت‌ها بر تابلويی نصب شده باشد. بر اساس تشخيص رئيس سالن و طبق نظر او از مشتري گرفته مي‌شود. در مدت زمان كوتاهي كه آنجا هستم چندين زن و دختر براي اينكه بايد مبلغي اضافه‌تر نسبت به دفعات قبل براي خدمات مشابه مي‌پرداختند، معترض بودند و در همه موارد پاسخ مدير سالن اين بود كه «قيمت‌هاي سال جديد است» در حالي كه 6 ماه از سال جديد مي‌گذرد.

 فعاليت آرايشگاه‌ها بدون پروانه

ويدا آزاد گفت: اتاق اصناف و اتحاديه مربوط به آرايشگاه‌هاي زنانه براي نظارت بر اين آرايشگاه‌هاي داراي مجوز 4 تا 8 بازرس دارد بنابراين نظارت‌ها بسيار پايين است. به نظر مي‌رسد دستگاه‌هاي ناظر و متولي بايد جهت جذب متخصص اين رشته كه داراي علم كافي باشند، اقدام كنند. مشاور امور بانوان رئيس سازمان تعزيرات حكومتي تخلفات آرايشگاه‌ها را عدم نصب نرخ‌نامه سالانه، گران‌فروشي، عدم صدور فاكتور، استفاده از مواد نامرغوب و تقلبي و همچنين تداخل صنفي عنوان كرد. ويدا آزاد همچنين يكي از مشكلات اين روزهاي آرايشگاه‌هاي زنانه را انجام اقداماتي همچون بوتاكس و سولاريوم عنوان كرد در حالي كه وزارت بهداشت ورود چنين دستگاهي در سالن‌هاي ورزشي و آرايشگاه‌هاي زنانه را ممنوع كرده است ولي از اين دستگاه‌ها همچنان در اين اماكن استفاده مي‌شود كه به پوست، كبد، كليه و چشم آسيب وارد مي‌كند. بنابراين نظارت بر اين اماكن بايد تشديد شود. مشاور امور بانوان رئيس سازمان تعزيرات تاكيد كرد: با توجه به تحقيقات انجام شده، يكي از مشكلات اين است كه آرايشگاه‌ها را با توجه به متراژ و فضا به 4 درجه ممتاز، درجه يك، درجه دو و درجه سه تقسيم كردند در حالي كه ما پيشنهاد داديم براساس دانش فني و تخصص، اين گريد‌ها ارائه‌ شود. ويدا آزاد خاطرنشان كرد: مجازات‌هاي اعمال شده درباره تخلفات آرايشگاه‌هاي زنانه بازدارنده نيست، براي مثال جريمه فقدان نرخ‌نامه كه موضوعي بسيار مهم است فقط 67 هزار و 700 تومان است در حالي كه اين آرايشگاه‌ها تنها در يك مورد رنگ كردن مو 200 هزار تومان دريافت مي‌كنند.

 دخالت برخی آرايشگران در كار پزشكان

در سال‌هاي گذشته آرايشگاه‌هاي زنانه در برخي موارد محل تجمع مشاغل حاشيه‌اي و البته ممنوعه مثل فالگيري و فروشندگي بود در حالي كه هشدارهاي زيادي درباره فروش مواد مخدر و اعتياد افراد نيز از اين طريق منتشر مي‌شد. با اين وجود اين روزها تخلفاتي كه آرايشگاه‌ها انجام مي‌دهند بيش از همه در دخالت در كار پزشكان و انجام اعمال جراحي و زيبايي است كه فقط يك پزشك و در مطب خود اجازه دارد آن را انجام دهد. فهيمه، زن 45 ساله‌اي كه دو سال پيش از يكي از آرايشگاه‌هاي زنانه به دليل تزريق ژل غيراستاندارد شكايت كرده و هنوز پرونده‌اش در جريان است در اين مورد به «آرمان» مي‌گويد: سال 91 به دليل اينكه يك خانم آرايشگر كه به اصرار دوستم به او مراجعه كرده بودم ژل تقلبي و تاريخ مصرف گذشته به گونه‌هايم تزريق كرد که دچار آبسه صورت و بدفرمي در اين ناحيه شدم. او كه هنوز هم صورتش پف داشته و ظاهري نامناسب دارد، مي‌گويد: وقتي شكايت كردم متوجه شدم نمي‌توانم جريمه و ضرر و زياني از اين فرد بگيرم چون شغل او پزشكي نبوده و اين اشتباه خودم بود كه به يك فرد غيرمتخصص مراجعه كردم. بااين وجود از طريق قانون جلوي ادامه كار اين سالن را گرفتم، هرچند آن چيزي كه از دست دادم ديگر جبران نمي‌شود.

 رتبه مصرف لوازم آرايش ايران

پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه ايران به عنوان هجدهمين كشور پرجمعيت جهان جزو 10 كشور نخست جهان در استفاده از لوازم آرايشي و دومين كشور در خاورميانه پس از عربستان است. سالانه 10 ميليارد دلار لوازم آرايشي مصرف مي‌شود كه يك دهم آن يعني يك ميليارد دلار در ايران مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اينها همه اظهارات مشاور رئيس سازمان تعزيرات حكومتي است. به گزارش فارس، ويدا آزاد تاكيد كرد: سال 1393، هزارو 329 شكايت از آرايشگاه‌هاي زنانه و مواد آرايشي جهت رسيدگي به سازمان تعزيرات ارسال شده است در حالي كه فقط در 6 ماهه اول سال 94، دوهزار و 461 پرونده درباره تخلفات آرايشگاه‌ها جهت رسيدگي به سازمان تعزيرات ارسال شده است كه حدودا رشد دو برابري تنها در 6 ماه را نشان مي‌دهد.

 مواد بي‌كيفيت و ارزان براي گريم 4 ميليون توماني

 در شمال شهر تهران يك سالن كوچك با چند اتاق عنوان سالن آرايش معروفي را با خود يدك مي‌كشد كه خيلي از زنان آرزو دارند براي شب عروسي خود به آنجا بروند. سالن و تجهيزات داخلي اين آرايشگاه و حتي تعداد پرسنل بسيار زياد است. در بازديد از مواد آرايشي كه اين آرايشگاه براي گريم و آرايش عروس‌هاي خود به كار مي‌برد متوجه شدم مواد بسيار ارزانقيمت و بي‌كيفيت مورد استفاده قرار مي‌گيرد در حالي كه اين سالن براي گريم و آرايش عروس، 4 ميليون تومان هزينه تعيين كرده است.

 رشد قارچ‌گونه آرايشگاه‌هاي زنانه

يك عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، با تاكيد بر اينكه فقدان نظارت بر آرايشگاه‌ها بازي با سلامت و جان بانوان كشور است، به «آرمان» مي‌گويد: متاسفانه دستگاه‌هاي نظارتي كنترل مناسبي بر فعاليت اينگونه مراكز ندارند كه اين موضوع موجب شده آرايشگاه زنانه به مكاني براي انجام امور غيرمربوط تبدیل شود. حميدرضا عزيزي‌فارساني، با بيان اينكه فروش مواد مخدر صنعتي مانند شيشه در برخی آرايشگاه‌هاي زنانه شيوع پيدا كرده است، افزود: متاسفانه بانوان فريب تبليغات فراوان اين افراد را مي‌خورد و به سمت استعمال اين مواد مي‌روند. او با اعلام اينكه اقدامات بهداشتي و درماني مانند بوتاكس نتيجه‌اي جز بيماري و آسيب به بدن افراد ندارد، تصريح كرد: اقدامات غيرقانوني آرايشگاه‌هاي زنانه سلامت مردم را به خطر انداخته است. نماينده مردم در مجلس نهم، با بيان اينكه يكي از علل ضعف نظارت بر عملكرد آرايشگاه‌هاي بانوان، نبود نيروي انساني كافي براي برخورد با تخلفات است، گفت: از طرف ديگر به‌علت رشد قارچ‌گونه آرايشگاه‌هاي زنانه، دستگاه‌هاي متولي قادر به برخورد و نظارت نيستند.
 

منبع: آرمان
انتهای پیام/
برچسب ها: پیرایش ، آریشگاه ، دزدی ، تخلف
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.