به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار محمد شرفی رئیس پلیس پیشگیری ناجا با حضور در باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص تحولات پلیس در عرصههای مختلف اجتماعی اظهار کرد: پلیس تحولات متعددی را در طول تاریخ تجربه کرده که تاسیس معاونت اجتماعی و پلیس پیشگیری یکی از تغییرات و رویکردهای جدید در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.
وی در ادامه با بیان اینکه پلیس پیشگیری یکی از وسیعترین پلیسهای نیروی انتظامی به شمار میرود، افزود: وظیفه اصلی پلیس پیشگیری، برنامهریزی، سیاستگذاری و هماهنگی است.
سردار شرفی گفت: پلیس پیشگیری در 6 هزار و 280 نقطه کشور مستقر بوده و از نظر سطح تماس بیش از 90 درصد از وسیعترین تماسها را از سوی مردم دریافت میکند و در واقع نزدیک به 70 درصد ساختار نیروی انتظامی در حوزه پلیس پیشگیری شکل میگیرد.
وی اظهار داشت: در 6 ماهه اخیر تعداد 13 میلیون تماس با سامانه 110 گرفته شده که از این تعداد 5 میلیون و 200 هزار تماس در حوزه پیشگیری رسیدگی شده است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه تشکیل قرارگاه پیشگیری از سرقت نقش موثری در کاهش سرقت داشته است، افزود: طبق بررسیهای انجام شده در 6 ماهه اخیر بیش از 450 هزار نوع سرقت از طریق سامانه 110 به ناجا منعکس شده که در این حوزه شاهد کاهش 7.1 درصد سرقت، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته هستیم.
سردار شرفی در خصوص وضعیت کنونی تجهیزات پلیس پیشگیری بیان کرد: پلیس پیشگیری از لحاظ تجهیزات روز مشکلی نداشته و در حوزه سلاح و مهمات پلیس آماده به کار است.
وی افزود: تنها مشکلی که در خصوص تجهیزات پلیس پیشگیری احساس میشود این است که اسلحه پلیس باید متفاوت از اسلحه نظامیان باشد که این موضوع در حال حاضر منعکس شده و اگر منابع خرید آن مهیا شود، سلاحی دومنظوره که بازدارنده و متوقف کننده (کشنده_مسمومکننده) باشد، تهیه میشود.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: در حال حاضر موضوع تهیه اسلحه دومنظوره، در درون سازمان تصویب نشده که در صورت تصویب، مراحل بعدی انجام خواهد شد.
* کمبود پاسگاه در مناطق شهرستانها
وی با اشاره به مقایسهای در خصوص تعداد پلیس و پاسگاهها در سایر کشورها گفت: طبق بررسیهای انجام شده کشورهایی از جمله انگلستان، آمریکا ، ترکیه، ایتالیا، ایرلند، ژاپن و کره جنوبی به ازای هر 500 شهروند یک نفر مامور پلیس دارند، در حالیکه در ایران برای هر 1400 نفر یک پلیس وجود دارد که نشان دهنده این است که پلیس از نظر تعداد در کشور ایران برابر استانداردهای جهانی نبوده و نیاز است واحدهای انتظامی بیشتری در سطح کشور استقرار یابند.
سردار شرفی با بیان اینکه کاهش جرایم وابسته به افزایش واحدهای انتظامی در سطح کشور نبوده، افزود: اقتصاد ، فرهنگ و آموزش و اطلاعرسانی مردم از جمله مولفههایی هستند که تاثیر بسزایی در کاهش جرایم دارند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفت: در زمینه پیشگیری انتظامی نیز بحث توسعه ساختارهای انتظامی در حوزه کلانتریها و پاسگاهها مطرح بوده تا در این صورت با پوشش سرزمینهای نگهبانی، فرصتی برای مجرم ایجاد نشود.
وی در مورد کارایی کانکسهای پلیس اظهار داشت: استقرار کانکسهای پلیس تنها راهحل پیشگیری از وقوع جرم نبوده و کارایی آنها در حد انتظار نیست.
سردار شرفی در خصوص برخورد پلیس با کاروانهای عروسی تصریح کرد: نقش پلیس در کاروانهای عروسی مداخلات پیشگیرانه بوده و برخوردهای انتظامی مدنظر نیست و عموما اقدامات انتظامی قبل از اجرای مراسم عروسی صورت میگیرد.