به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا که برای شرکت در نشست وزیران انرژی گروه بیست به ترکیه سفر کرده است، امروز در مصاحبهای با روزنامه تودی زمان چاپ ترکیه درباره توافق هسته ای ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) میان کشورهای ۱+۵ با ایران موسوم به «برجام» گفتگو و در آن بر انطباق عملکرد ایران با مواد مندرج در توافق هستهای مذکور و نیز توافقات آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران تأکید کرد.
وی افزود: عملکرد ایران بر اساس توافق هستهای بوده است. ایران تا کنون به وظایف خود مطابق با توافق هسته ای جامع ۱۴ جولای عمل کرده است. همچنین این کشور برای تطابق برنامهها و فعالیتهای هسته ای خود نیز اقدامات لازم را انجام داده و بسترهای لازم را نیز در این مسیر هموار ساخته است.
مونیز یادآور شد: ما در کنگره آمریکا کار را تمام کردیم. این توافق در ۲۸ اکتبر و یا حتی در فاصله زمانی کوتاه تر از آن به مرحله اجرا در خواهد آمد. انتظار می رود ایران نیز در این راستا و به همین شکل در بازه زمانی فوق به همکاری های لازم ادامه دهد.
وی گفت: تهران در گذشته به واسطه همکاریهای خوبی که با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشت، اقدامات لازم را برای به اجرا درآمدن برجام به انجام رساند. لذا هم اکنون نیز به تداوم این همکاریها میان ایران و آژانس برای حل مسائل مرتبط با ابعاد احتمالی برنامه هسته ای نظامی گذشته (پی اِم دی) نیاز داریم. کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود. پیش از آن که آژانس بین المللی انرژی اتمی این موضوع را تأیید کند که ایران به همه تعهداتش عمل کرده است، هیچ یک از تحریمها کاهش نخواهد یافت. در صورتی که ایران به تمام وظایف خود مطابق با توافقش با آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل نکند، نمی توانیم از تحریمهای این کشور چیزی بکاهیم.
شایان ذکر است در روز توافق هسته ای جامع ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) میان کشورهای ۱+۵ با ایران موسوم به »برجام»، سازمان انرژی هستهای ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص نقشه راهی به توافق رسیدند که بر اساس آن مقرر شد تا شفاف سازی ابعاد نظامی احتمالی در فعالیت های هسته ای گذشته (پی اِم دی) و کنونی ایران از قبیل تأسیسات نظامی پارچین در دستور کار قرار گیرد.
در این راستا، ایران همواره اعلام کرده بود که هدف از برنامه فعالیتهای هستهای خود صرفاً مقاصد صلح آمیز بوده و گزارشهای پیشین این نهاد بین المللی مبنی بر عدم انحراف این برنامه به سوی تسلیحات هستهای خط بطلانی بر مطالعات ادعایی و یا دیگر جنجالهای رسانهای برخی سرویس های خبری وابسته به رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
منبع: مهر
انتهای پیام/