به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر لیلا بصیر اظهار کرد: دندان درآوردن کودکان فرایندی فیزیولوژیکی است که موجب تغییراتی در دهان کودک میشود. بعضی از کودکان این فرایند را به آسانی پشت سر میگذارند و گاهی اوقات حتی خانواده هم متوجه آن نمیشود، اما دندان درآوردن در برخی کودکان با مشکلاتی مانند آبریزش دهان، بالا رفتن درجه حرارت بدن به صورت تب یا مشکلات گوارشی همراه خواهد بود.
وی افزود: عدم تمایل به غذا خوردن و کم اشتها شدن به دلیل خارشهای زیاد لثه، از دیگر مشکلات دندان درآوردن در برخی کودکان است. البته این علائم در کودکان متفاوت است، به این ترتیب که برخی از آنها علائم کمتر و برخی دیگر علائم بیشتری را از خود نشان میدهند.
این دندانپزشک کودکان ادامه داد: باید توجه داشت که مشکلات ناشی از دندان درآوردن کودکان فرایندی طبیعی است و نباید موجب دستپاچگی والدین شود.
بصیر با اشاره به چگونگی درمان و تسکین درد رویش دندان در کودکان، گفت: برای درمان تب کودک در این هنگام، والدین میتوانند از تببرها استفاده کنند. اینکه قدیمیها برای تسکین درد و خارش ناشی از رویش دندانها در کودکان، قند روی لثه آنها میساییدند، کار اشتباهی است؛ زیرا هم موجب آسیب به لثه میشود و هم منجر به شیرین شدن ذائقه کودک خواهد شد.
وی افزود: استفاده از ژلهای بیحس کننده برای تسکین درد صرفا برای کودکانی که خیلی زیاد از رویش دندان درد میکشند، مجاز است؛ زیرا با توجه به در حال رشد و تکامل بودن سیستم مغز و اعصاب کودکان، استفاده زیاد از مواد بیحس کننده، بر سیستم عصبی آنها تاثیر خواهد داشت.
این دندانپزشک کودکان عنوان کرد: رویش دندان در کودکان به طور معمول از چهار تا شش ماهگی تا پایان دو سالگی ادامه خواهد داشت و تا این زمان، کودک باید 20 دندان شیری داشته باشد؛ با این وجود دیر یا زود شدن چند ماهه این روند نگرانکننده نیست؛ زیرا رویش دندان مسالهای ارثی است و برخی زودتر و برخی دیرتر دندان در میآورند.
این دندانپزشک کودکان با اشاره به زمان آغاز استفاده از مسواک برای کودکان اظهار کرد: شعار سازمان بهداشت جهانی (WHO) میگوید "دندانهای خود را مسواک بزنید حتی اگر یک دندان باشد". بنابراین از زمان رویش اولین دندان کودک باید مسواک زدن آغاز شود. قبل از دو سالگی باید دندانهای کودکان با مسواکهای مخصوص نوزادان و بدون خمیردندان به صورت مالشی تمیز شود تا مسواک زدن برای آنها به عادت تبدیل شود.
بصیر افزود: بعد از دو سالگی باید از خمیردندان مخصوص کودکان که حاوی فلوراید نیز باشد به میزان یک لپه روی مسواک استفاده شود. توصیه میشود تا قبل از شش سالگی، خود والدین دندانهای کودکانشان را مسواک بزنند و پس از شش سالگی با نظارت، آن را به خود کودک محول کنند.
وی با اشاره به لزوم مراقبتهای بهداشتی از دندانهای کودکان گفت: از زمان رویش دندان در کودک و حتی قبل از آن، پلاکهای باکتریال و لایههای چسبندهای که با چشم قابل دیدن نیست، در لثه کودک تهنشین شده و رسوب میکند. توصیه میشود هر شب موقع خواب با یک پارچه تمیز و مرطوب روی لثه کودک را تمیز کنید تا پلاکهای باکتری رسوب شده از بین بروند و دهان تمیز شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام