به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست تخصصی بایدها و نبایدهای طبیعتگردی ایران با حضور چهره ماندگار علمی کشور پرویز کردوانی، آرش نورآقایی رئیس هیأت مدیره انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری ایران و رحیم یعقوبزاده رییس مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران برگزار شد.
نورآقایی گفت: گردشگری طبیعت گردشگری خلاق است که افراد زبده و با زکاوت بالا در آن فعالیت دارند و از آن گردشگر، بومیان محلی و دست اندرکاران و مسئولان حوزه گردشگری بیشترین نفع را میبرند.
موزههای کمتر، میدانهای بیشتر وی با بیان این که در بین انواع گردشگری، گردشگری خلاق در دنیا دارای اهمیت بیشتری است اظهار کرد: گردشگر به جای این که بیشتر با موزهها و اشیاء سرکار داشته باشد به میدان برود و با مردم ارتباط بیشتر داشته باشد.
این فعال حوزه گردشگری، گردشگران دهههای اخیر را فرهیختهتر و مسئولیتپذیرتر دانست و افزود: هم اکنون با گردشگرانی مواجه هستیم که فرهیختهتر و قشر جوانتری هستند که به سراغ طبیعت میآیند.
وی همچنین با تعریفی از گردشگری کم شتاب افزود: در این نوع از گردشگری، گردشگر در یک نوع تجربه از سفر به اوج رضایت میرسد به جای این که لذتهای مختلفی را تجربه نماید. گردشگری که وارد ایران میشود با یک هفته بازدید از آثار باستانی و موزهها سیراب نمیشود و این جا هنر مسئولان این است که آنها را به طبیعت متمایل سازند.
وی با ابراز نارضایتی از کمبود تسهیلات و امکانات گردشگری در اماکن طبیعی کشور خاطرنشان کرد: امکانات ابتدایی همچون مکان اقامت، سرویسهای بهداشتی، نیرویهای آموزش دیده در این حوزه مناسب نیست و ایران نتوانسته حتی یکی از آثار طبیعی خود را در فهرست جهانی یونسکو ثبت کند.
مهمترین استعداد ایران در گردشگری توانمندیهای طبیعی است کردوانی گفت: مهمترین استعداد ایران توانمندیهای طبیعی آن است. سبک خانهها، کاروانسراها، آداب، سنن، اقوام، لباسهای محلی و حتی نوع غذاهای محلی همه و همه از طبیعت هر منطقه نشأت میگیرد.
وی افزود: باید برای یک سفر مسیرشناسی کرد؛ به طور مثال برای رفتن به کویر مرنجاب از مسیر مبدأ تا مقصد اماکن و مواهب طبیعی بسیاری وجود دارد که باید آنها را در طول مسیر دید.
گردشگر شبها هزینه بیشتری میکند / درآمد گردشگری در شب است وی با بیان این که باید نیازهای گردشگری را شناسایی و براساس علایق گردشگر برنامههای گردشگری را تنظیم کرد، افزود: بسیاری از کشورها در شبها از گردشگری درآمد کسب میکنند؛ بازدید از کوه و دریا در روز است و بازدید از کویر و بیابان با رصد ستارگان و نظاره سراب و دریاچه نمک در شب، که میتوان از این پتانسیل طبیعی بهترین استفاده را در امر طبیعتگردی و جذب گردشگران نمود.
کردوانی جایگاه تنوع زیست محیطی ایران را بعد از آمریکا در جهان دوم و با طبیعت بینظیر با تنوع اقلیمی متفاوت در جهان دانست و افزود: هر چه ایران دارد از تنوع اقلیمی و طبیعت آن است؛ به طور مثال رشتههای کوه البرز باعث شده گیلان و مازندران به عنوان یک منطقه با طبیعتی استثنایی به وجود آید. به غیر از آب و هوای استوایی تمامی انواع آب و هواها در ایران وجود دارد؛ انواع محصولات کشاورزی و گل و گیاهی در دنیا را ایران نیز دارد.
وی افزود: کشور ایران از لحاظ تنوع طبیعی به قدری غنی است که هر گردشگری در هر فصلی از سال بخواهد به ایران بیاید میتواند از مزایای آن استفاده کند.
چهره ماندگار علمی کشور گفت: اولین سرمایه ایران، نفت نیست بلکه طبیعت بینظیر آن است. ایران به مثابه پدری است که فرزندهای بااستعداد بسیاری دارد اما از این استعداد نمیتواند استفاده کند.
یکی دیگر از بایدهایی که کردوانی در این نشست به آن اشاره کرد استفاده صحیح از محیط زیست است. وی گفت: برای رسیدن به کوه، دریا باید یک مسیری را برای گردشگر معین کرد که به اطراف و محیط زیست آسیب نرسد.
وی در خصوص عدم امکان احیای دریاچه ارومیه گفت: امکان احیای دریاچه ارومیه بدلیل وجود چاههای زیرزمینی بسیار وجود ندارد چرا که درصورت پر کردن، آب آن به این چاهها سرازیر میشود واین عمل غیرممکن خواهد بود.
مرکز گردشگری علمی فرهنگی دانشجویان ایران سالانه 300 اردوی علمی فرهنگی در کشور برگزار میکند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/