وی با بیان این که جامعه پزشکی در کاهش آمار مجروحان نقشی ویژه بر عهده داشت ، گفت: در مواردی که رزمندگان مجروح می شدند پزشکان حداکثر استفاده از وقت طلایی انتقال مجروحان از خط مقدم به بیمارستان ها را می کردند.
وی گفت: شرایط حال حاضر وزارت بهداشت در مقایسه با پیش از انقلاب بسیار متفاوت شده و کمتر دستگاهی وجود دارد که تا این حد شاهد تحولات زیاد در ارایه خدمت به مردم و افزایش نیروی متخصص باشد.
سرداریاحی ادامه داد: بنده در سال 59 در منطقه کردستان مجروح شدم و در بیمارستان توحید که آن زمان بیمارستان اصلی این شهر بود توسط یک پزشک هندی مورد عمل جراحی قرار گرفتم اما در حال حاضر از نظر پزشک، دارو و خدمات پزشکی خودکفا شده و در شرایط بسیار مناسبی قرار داریم.
وی گفت: در دوران مفاع مقدس تجارب خوبی از همدلی، همکاری، پشتکار و مسوولیت پذیری کسب کردیم و اگر بتوانیم این شرایط را با توجه به اینکه در مقایسه با گذشته امکانات بهتری در اختیار است حفظ کنیم، بازدهی کارها بیشتر و پیشرفت کشور ضمانت خواهد شد.
سردار یاحی یادآور شد: در مقایسه با گذشته فرهنگ سلامت مردم ارتقا پیدا کرده و در گذشته ممکن بود مردم کمتر به مسائل بهداشتی و پزشکی توجه داشتند اما امروزه شبکه های مجازی و رسانه ها ابزارهای مناسبی برای ارتقای فرهنگ مردم در حوزه سلامت هستند که یکی از نشانه های آن افزایش امید به زندگی در کشور است.
سردار یاحی گفت: لازم است تا اقدامات ارزشمند و گران مایه پزشکان در دوران دفاع مقدس تبیین شود و با کمک گرفتن از تکنولوژی های روز به ویژه شبکه های اجتماعی، نسل جدید با شجاعت آنها آشنا شوند.
وی یکی از خاطرات خود از جامعه پزشکی در دوران جنگ را اینگونه شرح داد: پیش از آغاز جنگ در منطقه کردستان مجروح شدم و من را به تهران منتقل کردند و یک آمبولانس من را از فرودگاه سوار کرد و هیچ بیمارستانی حاضر نبود در شرایطی که هنوز جنگ نشده من را پذیرش کند به اندازه ای در تهران به دنبال بیمارستان گشتیم که بنزین آمبولانس تمام شد و در کنار خیابان ایستاد و پس از رسیدن یک آمبولانس دیگر، من را به بیمارستان ارتش در خیابان طالقانی انتقال دادند.
سردار یاحی افزود: پس از این اتفاق فهمیدم که افراد در پیش از انقلاب با مسائل دفاعی و امنیتی کشور غریب بودند اما پزشکان در دوران دفاع مقدس خدمات گسترده و مفیدی را به رزمندگان ارائه دادند.
دفاع مقدس، اوج فداکاری و افتخار ملت ایران است
مدیر اجرایی نمایشگاه موزه تبیین و ارائه اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس، دوران مقدس را اوج افتخارات و فداکاری ملت ایران دانست و گفت: به دنبال توفیقات ملت ایران در دوران دفاع مقدس، مسیر انقلاب تثبیت شد که پس از آن در مجامع داخلی و خارجی حضوری عزتمندانه و قدرتمند داشتیم.
وی گفت: پس از پایان جنگ لازم بود مسوولان، اقدامات و عملکرد خود را در قالب یک نمایشگاه-موزه به مردم عرضه می کردند اما متاسفانه تا امروز شاهد چنین اتفاقی نبوده ایم تا اینکه در دولت یازدهم این اقدام انجام شد چرا که رییس جمهور یکی از فرماندهان ارشد دوران جنگ بودند و با دستور مستقیم و موکد ایشان، این نمایشگاه-موزه راه اندازی شد.
سردار یاحی از مسوولان به دلیل اختصاص بخشی از نمایشگاه- موزه دولت در دوران جنگ قدردانی کرد و گفت: امیدواریم در آینده بتوانیم به گونه ای عمل کنیم که این موزه به یکی از پر بازدیدترین موزه های کشور تبدیل شود.
وی افزود: در این نمایشگاه-موزه تمام دستگاه های دولتی غرفه دارند که شامل 18 وزارتخانه است و هر وزارتخانه غرفه خود را بر اساس سلیقه خود طراحی کرده است که امیدواریم بتوانیم در ماه های آینده استانداردسازی کنیم و برخی از ایده های خوب وزارتخانه ها را به دیگران منتقل و نوعی همسانی ایجاد کنیم.
انتهای پیام/